О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

                                            

гр.Левски , 08.03.2013г.

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

 

ЛЕВЧЕНСКИ РАЙОНЕН СЪД,І-ви  гр. състав  в закрито заседание на  осми март  две хиляди и тринадесета година в състав:                                          

 

                                              ПРЕДСЕДАТЕЛ: Наташа Панчева

 

 като разгледа докладваното от съдия  Панчева ч.гр.дело  №140  по описа за 2013г. и на основание данните по делото и закона, за да се произнесе, взе предвид следното:

В ЛРС е постъпила молба от Ц.Л. *** , против    З.Р.  с ЕГН- **********  от *** за издаване на заповед за изпълнение по чл. 417 от ГПК.  При направена справка в НБД се установи , че адресът на длъжника е в ***.

Заявителя е посочил , като основание за компетентността на съда “   място на изпълнение на задължението “ .

Съдът като съобрази разпоредбата на чл. чл.411 от ГПК/ ,в която с изменението  в  ДВ бр. 42 от 2009 г са заличени  думите  “ или по  местоизпълнението “ / , съгласно която , заявлението се подава до Районен Съд по постоянния адрес или по седалището на длъжника и при съобразяване, че ответникът е с адрес / седалище /  в ***  , то намира , че  компетентен да се произнесе по молбата е Районен Съд гр.   Никопол .

При това положение следва да се прекрати производството по ч.гр.д.№ 140  /13г. по описа на Левченски Районен Съд и делото да се изпрати по подсъдност на Районен Съд гр.   Никопол .

 Водим от горното ,съдът

 

О П Р Е Д Е Л И :

        

ПРЕКРАТЯВА производството по ч.гр.д.№140  /13г. по описа на Левченски Районен Съд и ИЗПРАЩА делото по подсъдност на Районен Съд гр.   Никопол  .

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО може да се обжалва  пред Плевенски окръжен съд с частна  жалба  в едноседмичен срок от получаване на съобщението.

 

                                                     РАЙОНЕН СЪДИЯ: