РЕШЕНИЕ

 

гр.Левски,26.02.2014г.

 

                                           В ИМЕТО НА НАРОДА

РАЙОНЕН СЪД гр. Левски , І-ви гр.състав в закрито заседание на двадесет и шести  февруари       две хиляди и четиринадесета година в състав:

 

                                              ПРЕДСЕДАТЕЛ: НАТАША  ПАНЧЕВА

 

като разгледа докладваното от съдия  Панчева    гр.дело 879 по описа за 2012г. и на основание данните по делото и закона, за да се произнесе, взе предвид следното:

      Производство по реда на чл. 247 от ГПК

           С решение № 87  от  14.06. 2013 г постановено по делото съдът е  осъдил Главна дирекцияИзпълнение на наказанията”при Министерство на правосъдието гр.София, бул.”Ген. Н.Столетов”№21представлявано от неговия директор    да заплати на Т.Г. с ЕГН ********** *** сумата 3174.21 лева /три хиляди сто  седемдесет и четири   лева и  двадесет и една   стотинки /,за труд повече от 50 часа на тримесечие,която сума представлява възнаграждение за 595  часа положен извънреден труд през периода от 01.10.2009г. до 30.09.2012г., ведно със законната лихва върху сумата, считано от датата на подаване на исковата молба/ 28.12.2012 година до окончателното й изплащане. При проверка по делото по повод издаване на изпълнителен лист за разноските по делото съдът констатира , че вместо  името на ищеца неговия адрес  и ЕГН по делото е записал друго име  , адрес и ЕГН , а именно името  К.Р. ЕГН ********** *** .

              Видно от исковата молба е, че името на ищеца по делото  е  Т.Г. с ЕГН ********** ***.Съдът в мотивите  на същото решение е приел  че при този изход на делото  следва да бъде осъден ответника да заплати на ищеца и направените по делото разноски. Видно от диспозитива на решението по чл. 78 , ал. 1 от ГПК   е,  че  съдът е  постановил осъдителен диспозитив по чл.78, ал.1 ГПК,  в който вместо името на ищеца неговия адрес  и ЕГН по делото е записал друго име  , адрес и ЕГН , а именно името  К.Р. ЕГН ********** *** .Съдът намира, че е допусната явна фактическа грешка при постановяване на съдебния акт. Ето защо съдът счита, че  следва да бъде поправена допуснатата  фактическа грешка ,като вместо написаното „  К.Р. ЕГН ********** *** в този осъдителен диспозитив следва да се чете действителното  Т.Г. с ЕГН ********** ***.

          Водим от горното,съдът

         

                                                Р Е Ш И:

 

ДОПУСКА  на осн. чл.247  от ГПК поправка на очевидна фактическа грешка в  диспозитива по чл. 78 , ал. 1 от ГПК на решение  № 87 от 14.06. 2013 година  постановено по гр.д. № 879 / 2012 г. на Районен Съд гр. Левски  , като вместо   написаното след думите :„  Да заплати  на”

           К.Р. ЕГН ********** ***

               да се чете : Т.Г. с ЕГН ********** ***

 

Решението може да се обжалва пред ПлОС в двуседмичен  срок от връчването му.

 

 

                                                РАЙОНЕН СЪДИЯ: