Р   Е   Ш   Е   Н   И   Е

гр.Левски, 16.12.2013 г.

                             

                               

В   ИМЕТО  НА НАРОДА

 

РАЙОНЕН СЪД гр.Левски І-ви граждански състав в публично заседание на трети декември през две хиляди и тринадесета  година в състав:                                                     

                                              ПРЕДСЕДАТЕЛ: Наташа Панчева

 

При секретаря И.П., като разгледа докладваното от съдия  Панчева  гражданско дело № 417  по описа за 2013 г. и на основание данните по делото и закона, за да се произнесе взе предвид следното:

 

**************************************************

Водим от горното, съдът

 

                                     Р   Е   Ш   И   :

 

ОТХВЪРЛЯ  предявения от Б.Д. *** с ЕГН ********** против Й.С. ***, с ЕГН **********, иск по чл.132, ал.1, т.2 от СК за лишаване от родителски права спрямо малолетното му дете  М.С. с ЕГН **********  като неоснователен.

ОСЪЖДА на основание чл.143, ал.2 от СК Й.С. ***, с ЕГН **********, ДА ЗАПЛАЩА месечна издръжка на малолетното си дете М.С. с ЕГН **********, чрез неговата майка и законен представител Б.Д. *** с ЕГН **********, в размер на 120 лв. (сто и двадесет лева) месечно, считано от 25.07.2013 г., ведно със законната лихва върху всяка просрочена вноска, до настъпване на обстоятелства, обуславящи нейното изменение или прекратяване.

ДОПУСКА на основание чл.242, ал.1 от ГПК, предварително изпълнение на решението в частта му за издръжката.

ОСЪЖДА на основание чл.149 от СК Й.С. ***, с ЕГН ********** ДА ЗАПЛАТИ на малолетното си дете М.С. с ЕГН **********, чрез неговата майка и законен представител Б.Д. *** с ЕГН **********, ИЗДРЪЖКА ЗА МИНАЛО ВРЕМЕ в размер на 1440 лв. (хиляда четиристотин и четиридесет  лева), считано от 25.07.2012 г. до 25.07.2013 г.

ДОПУСКА на основание чл.242, ал.1 от ГПК предварително изпълнение на решението в частта му за издръжката.

ОСЪЖДА на основание чл.78, ал.6 от ГПК, вр. чл. 1 от Тарифа за държавните такси, които се събират от съдилищата по ГПК Й.С. ***, с ЕГН ********* ДА ЗАПЛАТИ по сметка на ВСС-Районен съд гр.Левски д.т. за иска по чл.143, ал.2 от СК в размер на 172,80 лева (сто седемдесет и два лева и осемдесет стотинки) и д.т. за иска по чл.149 от СК в размер на 57,60 лв. (петдесет и седем лева и шестдесет стотинки).

Решението подлежи на обжалване пред Окръжен съд гр.Плевен в 14-дневен срок от получаване на съобщението от страните.

 

 

                                                      РАЙОНЕН СЪДИЯ: