ПРОТОКОЛ

 

гр. ЛЕВСКИ,   24.02._ 2014 г.

Районен съд гр.Левски в публично съдебно заседание на _двадесет и четвърти февруари _ 2014 г. в състав:

 

   Председател: ПАЛМИРА АТАНАСОВА

        Съдебни заседатели:

 

при участието на секретаря _Я.Д._ и прокурора ­­_ сложи за разглеждане _гр._ дело № ­­_77  по описа  за _2014_ год., докладвано от съдия _Атанасова_

На именното повикване в _10.30_ часа се явиха:

 

         Производство по чл.323, ал.2 от ГПК.

 

ИЩЦАТА – лично.

ОТВЕТНИКЪТ – редовно призован – не се явява и не се представлява.

ЗА ДСП-БЕЛЕНЕ – редовно призована – представител не се явява.

 

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО:

ИЩЦАТА – Представям молба от моя адвокат, с приложени към нея адвокатско пълномощно и писмени доказателства.

 

         Съдът докладва представената молба от ищцата, видно от която е, че със същата се иска да бъде даден ход на делото, да се приеме подписано от страните споразумение по привременните мерки, с нотариална заверка на подписа на ответника. Направено е искане за приемане на представения социален доклад от ДСП-Белене и за приключване на съдебното заседание с определение по направеното искане за определяне на привременни мерки.

 

ИЩЦАТА – Съгласна съм с написаното от адвоката.

 

         Предвид направеното искане, съдът

ОПРЕДЕЛИ:

 

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО по искането с правно основание чл.323 от ГПК.

 

         ПРИЕМА представената молба от процесуалния представител на ищцата, с приложените към нея адвокатско пълномощно, молба от страните и споразумение между тях, с нотариална заверка на подписа на ответника.

         ПРИЕМА представения социален доклад от Отдел „Закрила на детето” при ДСП-Белене.

 

ПРИКЛЮЧВА СЪДЕБНОТО ДИРЕНЕ по направеното искане за определяне на привременни мерки

ДАВА ХОД ПО СЪЩЕСТВО:

 

ИЩЦАТА – Моля да постановите определение, като определите привременни мерки в смисъла, в който е постигнато споразумение между мен и Г.Й..

 

         Съдът счете делото за изяснено и съобщи на страните, че ще обяви определение след съвещание.

 

         Съдът се оттегля на съвещание.

 

         След съвещание:

         Съдът намира, че искането на страните е основателно и следва да бъдат определени привременни мерки по смисъла на чл.323, ал.1 от ГПК, досежно упражняването на родителските права, издръжката на малолетното дете П., режима на лични отношения на ответника с детето и ползването на семейното жилище. Представеното от страните споразумение е в интерес на детето и съдът следва да определи привременни мерки в изложения от страните смисъл. Постигнатото споразумение не противоречи и на изложеното от Отдел Закрила на детето в представения социален доклад, видно от който е, че в дома си детето се чувства спокойно и сигурно, не съществува риск за живота и здравето му и се обгрижва с много любов и внимание.

         Предвид изложеното, съдът

ОПРЕДЕЛИ:

         ПРЕДОСТАВЯ упражняването на родителските права по отношение на малолетното дете П.Й., роден на *** г. на неговата майка К.Й. ***, ЕГН **********, като детето ще живее на адреса на майката, до влизане в сила на решението, което ще бъде постановено по настоящото дело.

         ОПРЕДЕЛЯ бащата Г.Й. ***, ЕГН **********, да заплаща на малолетното дете П.Й., роден на *** г., ЕГН **********, месечна издръжка в размер на 85 (осемдесет и пет) лева, платима чрез неговата майка и законен представител К.Й., считано от влизане в сила на настоящото определение до влизане в сила на съдебното решение по настоящото дело.

         ДАВА възможност на бащата Г.Й., със сочени по-горе данни, да осъществява личните си отношения с малолетното дете П.Й., със сочени по-горе данни, до влизане в сила на решението по настоящото дело в следния смисъл:

         БАЩАТА има право да вижда и взема детето при себе си всеки първи и трети петък, събота и неделя на месеца от 17 часа в петък до 17 часа в неделя, с преспиване на детето при бащата. 

         ДО ВЛИЗАНЕ В СИЛА на решението по настоящото дело предоставя ползването на семейното жилище, находящо се в ***, на К.Й., като същото ще бъде освободено от Г.Й. в срок до 25.02.2014 г.

         ОСЪЖДА Г.Й., със сочени по-горе данни, да заплати държавна такса върху размера на издръжката, а именно д.т. в размер на 61,20 лв.

         ОПРЕДЕЛЕНИЕТО е окончателно и не подлежи на обжалване.

         Протоколът е написан в с.з., което приключи в 10.55 часа.

 

         СЕКРЕТАР:                         РАЙОНЕН СЪДИЯ: