ПРОТОКОЛ

 

гр. ЛЕВСКИ,   24.03._ 2014 г.

Районен съд гр.Левски в публично съдебно заседание на _двадесет и четвърти март_ 2014 г. в състав:

 

   Председател: ПАЛМИРА АТАНАСОВА

        Съдебни заседатели:

 

при участието на секретаря _Я.Д._ и прокурора ­­_ сложи за разглеждане _гр._ дело № ­­_166  по описа  за _2014_ год., докладвано от съдия _Атанасова_

На именното повикване в _10.30_ часа се явиха:

ИЩЦАТА – лично и с адвокат С. с пълномощно към делото.

ОТВЕТНИКЪТ – лично и с адвокат Р. с пълномощно от днес.

 

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО:

АДВОКАТ С. – Да се даде ход на делото.

АДВОКАТ Р. – Да се даде ход на делото.

 

Съдът намира, че няма пречка да бъде даден ход на делото в дн.с.з., поради което

ОПРЕДЕЛИ:

 

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

 

АДВОКАТ С. – Господин съдия, между страните бе постигнато споразумение за окончателното решаване на спора в следния смисъл:

         Занапред родителските права, свързани с възпитаването и отглеждането на общото на страните дете, се предоставят на неговата майка.

Бащата се задължава да заплаща ежемесечна издръжка на малолетното си дете, чрез неговата майка и законен представител в размер на 85 лева, считано от 01.03.2014 г. до настъпване на причини за нейното изменение или прекратяване.

Бащата има право на следните лични отношения с детето, а именно: всяка първа и трета седмица на месеца за времето от 8 часа на съботния ден до 20 часа на неделния ден, с преспиване в неговия дом в ***, както и да прекарва един месец през лятото от годишния си платен отпуск, когато същият не съвпада с този на майката, като предаването в събота и неделя, както и за летния месец, ще се извършва по настоящия адрес на майката, а именно: ***.

Направените по делото разноски остават за страните така, както са ги направили.  

 

АДВОКАТ Р. – Съгласни сме с тази спогодба, която адвокат С. продиктува и с която сме изразили предварително нашето съгласие. Моля съдът да я одобри, тъй като същата не противоречи на закона и на добрите нрави.

 

ИЩЦАТА – Съгласна съм с това, което предложи адвокатът ми.

 

ОТВЕТНИКЪТ – Съгласен съм с това, което предложиха адвокатите.

 

 

 

С П О Г О Д И Л И   С Е :

 

ИЩЦА:

 

 

ОТВЕТНИК:

 

 

 

Съдът намира, че така постигнатата между страните спогодба не противоречи на закона и морала и като такава следва да бъде одобрена.

         На основание изложеното, съдът

 

ОПРЕДЕЛИ:

         ОДОБРЯВА постигнатата спогодба между Д.И., ЕГН **********,***, и М.Д., ЕГН**********,***,  по силата на която:

         УПРАЖНЯВАНЕТО на родителските права по отношение на детето З.З., ЕГН **********, се предоставя на майката Д.И., ЕГН **********, която ще отглежда детето в дома си на адрес: ***;

         БАЩАТА М.Д., ЕГН **********, ще заплаща ежемесечна издръжка за З.З., ЕГН **********, чрез нейната майка и законен представител Д.И., в размер на 85 (осемдесет и пет) лева, считано от 01.03.2014 г., до настъпване на причини и условия за нейното изменяване или прекратяване, ведно със законната лихва върху всяка просрочена вноска;

         БАЩАТА М.Д., ЕГН **********, ще има право да взема при себе си детето З.З., ЕГН **********, всяка първа и трета събота и неделя на месеца от 8:00 часа в съботния ден до 20:00 часа в неделния ден, с преспиване на детето при бащата, както и за един месец през лятото, който не съвпада с платения годишен отпуск на майката, като вземането на детето от бащата в съботния ден и връщането му в неделния ще се извършва по настоящия адрес на майката в ***.

         НАПРАВЕНИТЕ по делото разноски остават в тежест на страните така, както са ги направили.  

         ОСЪЖДА М.Д., ЕГН **********,***, да заплати държавна такса върху размера на издръжката, а именно д.т. в размер на 61,20 лв.

         ПРЕКРАТЯВА производството по делото, поради постигната между страните спогодба.

         Протоколът е написан в с.з., което приключи в 10.45 часа.

 

         СЕКРЕТАР:                         РАЙОНЕН СЪДИЯ: