Р   Е   Ш   Е   Н   И   Е

гр.Левски, 17.02.2015 г.

                                 

В   ИМЕТО  НА НАРОДА

 

Районен съд гр.Левски І-ви граждански състав в публично заседание на седемнадесети февруари през две хиляди  и петнадесета година в състав:

                                                     

                                           ПРЕДСЕДАТЕЛ: Наташа Панчева

 

При секретаря И.П., като разгледа докладваното от съдия  Панчева  гражданско дело №451 по описа за 2014г. и на основание данните по делото и закона,за да се произнесе взе предвид следното:

***********************************************

       Водим от горното, съдът    

Р   Е   Ш   И :

ПРЕКРАТЯВА С РАЗВОД на основание чл.50 от СК гражданския брак между И.М., ЕГН **********,*** и Д.М., ЕГН **********,***, сключен на * ***, поради постигнато сериозно и непоколебимо взаимно съгласие.

УТВЪРЖДАВА ПИСМЕНОТО СПОРАЗУМЕНИЕ, постигнато между съпрузите както следва:

1. Родителските права свързани с възпитанието и отглеждането на родените по време на брака две деца малолетните И.М., роден на *** г., ЕГН ********** и Р.М., роден на *** г., ЕГН **********, се предоставят на техния баща Д.М., ЕГН **********, до настъпване на причини обективиращи промяна на тези права, като се определя местоживеенето на децата при бащата по неговото местоживеене.

2. Майката И.М., ЕГН ********** се задължава да заплаща на малолетните си деца И.М., роден на *** г., ЕГН ********** и Р.М., роден на *** г., ЕГН **********, чрез техния баща и законен представител Д.М., ЕГН **********, ежемесечна издръжка в размер на 85,00 лева за всяко от децата, считано от влизане в сила на решението за прекратяване на брака до настъпване на законови предпоставки за нейното изменение или прекратяване, ведно със законната лихва за всяка закъсняла или и просрочена вноска.

3. Майката И.М. има право на следните лични отношения с децата, както следва: с детето И.М.: всяка първа и трета събота и неделя на месеца за времето от 08:00 часа на съботния ден до 20:00 часа на неделния ден с право на преспиване на детето в дома й в ***, да прекарва с детето 30 дни от платения си годишен отпуск, когато същия не съвпада с този на бащата, също така всяка четна година да прекарва с детето Коледните празници, а всяка нечетна Новогодишните такива; всяка четна година на рождения ден на детето, включая времето от 29.11. до 01.12. вкл. детето да преспива в нейния дом; да има право всяка четна година да прекарва с детето неговата пролетна ваканция, а нечетна коледната такава. Всяка четна година да прекарва с детето коледните празници, а всяка нечетна новогодишните празници, на всяка четна година Великденските празници децата да бъдат с майката, а на всяка нечетна година при бащата, както и през други дни през календарната година по взаимна уговорка на родителите; на именните дни на децата на четните да бъдат с майката, а на нечетните с бащата, както и майката да има право да бъде с децата на личните си празници – на своя рожден ден и на рождените дни на нейните родители, а бащата да има право на своя рожден ден и на личните празници на своите родители.

За детето Р.М. следните лични отношения, а именно: майката И.М. има право на лични контакти с детето ежеседмично за времето от взимането му от понеделник в 17:00 часа до 17:00 часа на петъчния ден, като този график може да бъде променян по взаимно съгласие на двата родители. Всяка четна година да прекарва с детето Коледните празници, а всяка нечетна Новогодишните празници; всяка четна да бъде с детето на неговия рожден от 17.02. до 19.02., на всяка четна година Великденските празници децата да бъдат с майката, а на всяка нечетна година при бащата, както и през други дни през календарната година по взаимна уговорка на родителите, както и 30 дни от платения си годишен отпуск, на именните дни на децата на четните да бъдат с майката, а на нечетните с бащата, както и майката да има право да бъде с децата на личните празници – на рождените дни на нейните родители, а бащата да има право на личните празници на своите родители.

3.След прекратяване на брака между страните издръжка няма да се дължи.

4. След прекратяване на брака съпругата ще възвърне предбрачното си фамилно име А..

5. След прекратяване на брака бившето семейно жилище на страните, представляващо жилищна сграда, построена в дворно място в *, на ***, индивидуална собственост на съпруга ще бъде ползвано от мъжа.

6. Движимите и недвижимите вещи ще бъдат поделени извънсъдебно.

7. Разноските остават на страните така, както са ги направили.

 

ОСЪЖДА И.М., ЕГН **********,***, ДА ЗАПЛАТИ по сметка на ВСС – ЛРС държавна такса в размер на 15 лв. на основание чл.6, ал.1, т.3 от Тарифа за държавните такси, които се събират от съдилищата по ГПК, и на основание чл.7, ал.1, т.2 от Тарифа за държавните такси, които се събират от съдилищата по ГПК сумата от 122,40 лева за д.т. върху исковете за издръжка.

ОСЪЖДА Д.М., ЕГН **********,***, ДА ЗАПЛАТИ по сметка на ВСС – ЛРС  държавна такса в размер на 15 лв. на основание чл.6, ал.1, т.3 от Тарифа за държавните такси, които се събират от съдилищата по ГПК.

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

 

РАЙОНЕН СЪДИЯ: