Р Е Ш Е Н И Е

гр.Левски, 02.02.2015 г.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

Районен съд гр.Левски, І-ви граждански състав в  открито   заседание на   двадесети  януари  през две хиляди и петнадесета година в състав:

 

                                           Районен съдия:  Наташа Панчева

При секретаря И.П. като разгледа докладваното от съдия  Панчева гражданско дело №540 по описа на съда за 2014 г., за да се произнесе взе предвид следното:

***********************************************************

Водим от горното, съдът

                                          Р Е Ш И:

 ОПРЕДЕЛЯ местоживеенето на малолетното дете И.И. *** с ЕГН **********, при неговия баща Д.Д. ***, с ЕГН **********.

 ПРЕДОСТАВЯ упражняването на родителските права върху малолетното дете  И.И. *** с ЕГН **********, при неговия  баща Д.Д. ***, с ЕГН **********.

ОПРЕДЕЛЯ следния режим на лични отношения на майката  К.Б. *** с ЕГН ********** с малолетното дете  И.И. *** с ЕГН **********: майката да се вижда един път месечно с детето за времето от 10.00 часа на неделния ден до 17.00 часа на  неделния ден, както и право да взема детето 10 дни през лятото по време, което не съвпада с полагащият се платен годишен отпуск на бащата.

ОСЪЖДА на  основание чл.143 от СК К.Б. *** с ЕГН **********, да заплаща на малолетното дете И.И. *** с ЕГН **********, платима чрез неговия баща и законен представител  Д.Д. ***, с ЕГН **********, ежемесечна издръжка в размер на 200 (двеста) лева, считано от 20.10.2014 г. до настъпване на законни основания за нейното изменяване или прекратяване, заедно със законната лихва върху всяка просрочена вноска до изплащането й.

ДОПУСКА  на основание чл.242, ал.1 от ГПК ПРЕДВАРИТЕЛНО ИЗПЪЛНЕНИЕ на решението в частта за издръжката.

ОСЪЖДА на основание чл.149 от СК К.Б. *** с ЕГН **********, да заплати на   Д.Д. ***, с ЕГН **********, в качеството му на баща и законен представител на малолетното дете И.И. *** с ЕГН **********, сумата от 2400 лева  представляваща  по  200 лева месечно, издръжка за минало време за периода 20.10.2013 година до 20.10.2014 година, ведно със законната лихва за просрочие на всяка ежемесечна парична вноска до окончателното изплащане на дължимата парична сума.

ОСЪЖДА на основание чл.78, ал 1 от ГПК К.Б. *** с ЕГН **********, да заплати на Д.Д. ***, с ЕГН **********, направените по делото разноски в размер на 330 лева.

ОСЪЖДА на основание чл.78, ал.6 от ГПК К.Б. *** с ЕГН **********, да заплати по сметка наВСС Районен съд гр.Левски , сумата от 288 лева (двеста осемдесет и осем лева) за дължима се държавна такса върху присъдената първоначална издръжка.

ОСЪЖДА на основание чл.78, ал.6 от ГПК К.Б. *** с ЕГН **********, да заплати по сметка наВСС Районен съд гр.Левски , сумата от 96.00 лева (деветдесет и шест лев ) за дължима се държавна такса върху присъдената издръжка а минало време по чл.149 от СК.

Препис от решението по делото, на основание чл. 7 от ГПК да се връчи на страните.

 РЕШЕНИЕТО може да бъде обжалвано пред Плевенски окръжен съд в двуседмичен срок от връчването му на страните по делото.

 

                                   РАЙОНЕН СЪДИЯ: