О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

 

гр.Левски, 01.03.2016 г.

 

                                                   В ИМЕТО НА НАРОДА

 

РАЙОНЕН СЪД гр.Левски, І-ви гр.състав в закрито заседание на  втори март   през две хиляди и шестнадесета година в състав:

                                               ПРЕДСЕДАТЕЛ: НАТАША  ПАНЧЕВА 

като разгледа докладваното от съдия  Панчева  гр.дело №673 по описа за 2015 г. и на основание данните по делото и закона, за да се произнесе, взе предвид

            

        Пред съда е депозирана искова молба  от Д.И.Д. *** ищец по гр.д. № 25 по описа на РС Левски за 2016 г.с която ищецът   е предявил пред съда иск с правно основание чл.  87 , ал. 3 от ЗЗД.

         В срока за отговор на исковата молба по чл. 131 от ГПК  , а именно на 18.02. 2016 година  ищеца е депозирала пред съда искова молба , с която е заявила изричното си желание да се прекрати производството по делото , тъй като  отказва от искът си(спорното право ).  С отказа на ищеца  от спорното право съдът се десезира  от правния спор. Налице са предпоставките на чл. 233 от ГПК и производството по делото следва да бъде прекратено.  

               

            Водим от горното , съдът ,

                                         О П Р Е Д Е Л И  :

            ПРЕКРАТЯВА на основание чл. 233 от ГПК производството по гр. дело № 25 по описа на РС Левски   за 2016 година.

            Определението за прекратяване на производството по делото може да се обжалва пред Плевенски окръжен съд с частна жалба в едноседмичен срок от връчването му на страните .      

             Препис от определението да се връчи на страните.

 

                                                   РАЙОНЕН СЪДИЯ :