О П Р Е Д Е Л Е Н И Е №

 

          Районен съд гр. Левски в закрито заседание на  _трети февруари_ две хиляди и шестнадесета година в състав:

 

           ПРЕДСЕДАТЕЛ: ПАЛМИРА АТАНАСОВА

                        ЧЛЕНОВЕ:………

изслуша докладваното от съдия Атанасова ГД №_35_ по описа за _2016_г., и на основание данните по делото и закона, за да се произнесе, взе предвид следното:

            В районен съд Левски е постъпила искова молба, въз основа на която е образувано гр.д. 35/2016 г..

Производството по делото е оставено без движение и на ищцовата страна са дадени указания, които да изпълни в едноседмичен срок от съобщението.

В дадения от съда срок,  ищцовата страна е поискала удължаване на срока, което е уважено и срока за изпълнение на дадените указания е удължен със 7 дни.

До изтичане на указания и удължения срок страната не е изпълнила дадените й указания, и след изтичане на срока отново е поискала удължаване на същия до края на месец февруари.

Предвид това, че молбата за удължаване на срока е подадена след изтичането му и предвид това, че в указания срок въпреки удължаването му не са изпълнени дадените указания, съдът счита, че са налице основанията за приложение разпоредбата на чл. 129 ал.3 от ГПК, производството по делото /тъй като има образувано такова/ следва да бъде прекратено, а исковата молба, ведно с приложенията следва да бъдат върнати на ищеца.

Воден от горното, съдът

                                                О П Р Е Д Е Л И :

          ПРЕКРАТЯВА производството по гр.д.35/2016г. по описа на РС Левски.

          НА ОСНОВАНИЕ Чл. 129 ал.3 от ГПК ВРЪЩА молбата, ведно с приложенията на ищцовата страна.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО подлежи на обжалване с частна жалба пред ПЛЕВЕНСКИ ОКРЪЖЕН СЪД в едноседмичен срок от връчване на копие от същото на ищцата.

                                       РАЙОНЕН СЪДИЯ: