РЕШЕНИЕ

 

гр.ЛЕВСКИ, 31.10.2016 г.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд гр.Левски, първи състав в открито съдебно   заседание на единадесети октомври през две хиляди и   шестнадесета  година в състав:                                         

 

                                                      Председател: НАТАША ПАНЧЕВА 

 

При участието на секретаря И.П. като разгледа докладваното от съдия  Панчева  гр.дело  № 41  по описа за 2016 г. и на основание данните по делото и закона, за да се произнесе, взе предвид следното:

***************************************************************

Водим от гореизложеното, съдът

Р Е Ш И :

ИЗМЕНЯ, на основание чл.59, ал.9 от СК решение № 51/19.04.2013 г. постановено по гр. дело №10/2013 г. по описа  на Районен съд гр.Левски,  в частта относно упражняването на родителските права, местоживеенето, личните отношения и издръжката на малолетното дете П.П.М  ЕГН **********, родена на *** година, КАТО:

ПРЕДОСТАВЯ упражняването на родителските права спрямо малолетното дете П.П.М  ЕГН **********, родена на *** година на бащата П.П.М с ЕГН **********.

ОПРЕДЕЛЯ местоживеене на детето П.П.М  при бащата П.П.М. *** с ЕГН **********.

ОПРЕДЕЛЯ следния режим на лични отношения между майката М.  Б. *** с ЕГН ********** и малолетното дете П.П.М  ЕГН **********, а именно:

Майката да се вижда с детето и да го взема всяка втора и четвърта събота  от месеца от 10.00 часа до 18.00 часа на съботния ден,без приспиване, след което детето да се връща на адреса на бащата и всяка втора и четвърта неделя  от 10.00 часа до 18.00 часа на неделния ден, без приспиване, след което детето да се връща на адреса на бащата;

Майката да взема детето 2П. всяка на Коледа  за времето от 10.:00 часа на Коледа – 25.12. до 18:00 часа на този ден, без приспиване, след което майката да връща детето на адреса на бащата, както и на новогодишните празници всяка година майката да се вижда с детето си П. на 01.01. за времето от 10:00 часа до 18:00 часа на този ден, без приспиване, след което детето да бъде връщано на адреса на бащата;

Всяка година половината от пролетната ваканция майката да вижда детето си  и да го взема  за първите пет дни от всяка  пролетна ваканция за времето от 10:00 часа до 18:00 часа на всеки ден от тези пет дни без приспиване,  след което майката да връща детето на адреса на бащата,

Майката  да вижда детето си и да го взема един месец през лятото, всеки ден от 10.00 часа до 18.00 часа всеки ден  от този летен един месец без детето да приспива в домът на майката,след който час да връща детето на адреса на бащата,  по време, което не съвпада с отпуска на бащата.

ОСЪЖДА на основание чл.143 от СК М.Б.И. с ЕГН **********, да заплаща П.П.М. с ЕГН **********, в качеството му на баща и законен представител на малолетното дете П.П.М ЕГН **********, родена на *** година, ежемесечна издръжка, в размер на 105,00 лева, считано от влизане решението в сила, ведно със законната лихва върху всяка просрочена вноска от датата на падежа и до окончателното изплащане, до настъпването на причини и обстоятелства, които да доведат до нейното изменяване или прекратяване.

ДОПУСКА на основание чл.242 от ГПК предварително изпълнение на решението в частта за издръжката.

ОСЪЖДА на основание чл.78, ал.6 във връзка с чл.81 от ГПК М.Б.И. с ЕГН **********, ДА ЗАПЛАТИ в полза на съдебното ведомство ВСС РС Левски сума в размер 151,20 лв. – държавна такса по иска за издръжка.

ОСЪЖДА на основание чл.78, ал.1, във връзка с чл.81 от ГПК М.Б.И. с ЕГН **********, ДА ЗАПЛАТИ на П.П.М. с ЕГН ********** сумата 1330 лева (хиляда триста и тридесет лева) за направените по делото разноски – заплатените държавни такси, възнаграждение за вещи лица и  адвокатско възнаграждение, по списъка на разноските .

Решението може да бъде  обжалвано с въззивна  жалба  пред Окръжен съд Плевен в двуседмичен срок от връчването му на страните.

Препис  от  решението на основание чл.7, ал.2 от ГПК да се връчи на страните.

                 

 

                                             РАЙОНЕН СЪДИЯ: