Р   Е   Ш   Е   Н   И   Е

гр.Левски, 03.02.2013 г.

                                 

В   ИМЕТО  НА НАРОДА

 

РАЙОНЕН СЪД гр.Левски, І-ви, състав в публично заседание на двадесет и четвърти януари през две хиляди  и седемнадесета  година в състав:

                                                     

                                           ПРЕДСЕДАТЕЛ: Наташа Панчева

 

при секретаря В.Д., като разгледа докладваното от съдия  Панчева, гражданско дело №748 по описа за 2016г. и на основание данните по делото и закона, за да се произнесе взе предвид следното:

         *******************************************

       Водим от горното, съдът    

Р   Е   Ш   И   :

         

          ПРЕКРАТЯВА С РАЗВОД на основание чл.50 от СК гражданския брак между Р.И.Р.,***, ЕГН ********** и М.В.Р., с постоянен адрес:***, ЕГН **********, с акт за граждански брак №* ***, поради постигнато сериозно и непоколебимо взаимно съгласие.

УТВЪРЖДАВА ПИСМЕНОТО СПОРАЗУМЕНИЕ, постигнато между съпрузите както следва:

          1.Съпрузите заявяват, че са постигнали сериозно и непоколебимо съгласие да се разведат и желаят бракът има да бъде прекратен по взаимно съгласие на основание член 50 от Семейният кодекс.

          2.Упражняването на родителските права върху роденото от брака дете И.Р.Р., ЕГН **********, родено на *** год., удостоверение за раждане от *** год. издадено въз основа на акт за раждане, №* *** след развода се предоставя на бащата Р.И.Р., ЕГН **********.

            3.Майката М.В.Р. има право да взима детето И.Р.Р. при себе си, всяка първа и трета събота и неделя от месеца с преспиване и един месец през лятото, през време, което не съвпада с годишния платен отпуск на майката, както и по друго време, след предварително уведомяване на бащата при негово съгласие.

          4.Майката М.В.Р. с ЕГН **********, се задължава да плаща месечна издръжка на детето И.Р.Р. с ЕГН **********, в размер на 115 (сто и петнадесет] лева чрез бащата Р.И.Р. с ЕГН **********, до 30то число на месеца, считано от постановяване на решението за развод до навършване на пълнолетие на детето или до настъпване на обстоятелства, погасяващи това задължение. При забава се дължи законна лихва.

          5.Семейното жилище, находящо се в ***, етаж *, апартамент №* със застроена площ от 67 м2, състоящо се от спалня, хол, столова, кухненски бокс, баня с тоалетна, коридор и една тераса при съседи: *, заедно с придаденото избено помещение №*, със площ от 16,2 м2, заедно с 16 % идеални части от сградата и общите помещения, ведно с припадащата се част от правото на строеж върху държавна земя, в строителен квартал * по плана на *** е собственост придобита по време на брака чрез покупко - продажба с нотариален акт №* *** и ще се остане обикновена собственост с равни дялове на Р.И.Р. ЕГН ********** и М.В.Р. ЕГН **********.

         6.Жилището се предоставя за ползване на бащата Р.И.Р. ЕГН **********.

         7.За ползването на семейното жилище Р.И.Р. ЕГН ********** не дължи наем на М.В.Р. ЕГН **********.

         8.Движимо имущество: лек автомобил - Фиат *, с регистрационен №*, двигател №*, шаси №*, закупен на ***. ОСТАВА на Р.И.Р. ЕГН **********, като М.В.Р. ЕГН ********** не желае уравнение на дела си.

         9.След развода съпругата М.В.Р. ще носи предбрачното си фамилно име Й..

          10.След развода съпрузите не си дължат издръжка един на друг.

          11.Нямаме взаимни претенции към притежаваните от всеки от нас банкови сметки.

          12.Движимите вещи сме поделили доброволно помежду си и нямаме взаимни претенции от имуществен характер.

          13.Декларираме че сме уредили извънсъдебно имуществените си отношения свързани с придобитите по време на брака ни движими вещи и нямаме никакви имуществени претенции един към друг.

          14.Разноските по делото се поемат от страните така като са ги направили.

ОСЪЖДА Р.И.Р.,***, ЕГН**********, ДА ЗАПЛАТИ по сметка на ВСС – ЛРС държавна такса в размер на 15 лв. на основание чл.6, ал.1, т.3 от Тарифа за държавните такси, които се събират от съдилищата по ГПК и 50.00 лева върху размера на дяла си от делбата на движимата вещ.

ОСЪЖДА М.В.Р., с постоянен адрес:***, ЕГН **********, ДА ЗАПЛАТИ по сметка на ВСС – ЛРС  държавна такса в размер на 15 лв. на основание чл.6, ал.1, т.3 от Тарифа за държавните такси, които се събират от съдилищата по ГПК и на основание чл.7, ал.1, т.2 от Тарифа за държавните такси, които се събират от съдилищата по ГПК сумата от 82.80  лева за д.т. върху размера на  издръжката.

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

 

РАЙОНЕН СЪДИЯ: