О П Р Е Д Е Л Е Н И Е №

 

          Районен съд гр. Левски в закрито заседание на  _първи февруари_ две хиляди и седемнадесета година в състав:

 

          ПРЕДСЕДАТЕЛ: СТОЙКА МАНОЛОВА

          ЧЛЕНОВЕ:………

изслуша докладваното от съдия Манолова гр.д. №_805_ по описа за _2016_г., и на основание данните по делото и закона, за да се произнесе, взе предвид следното:

 

            Предявен е иск  с правно основание чл. 40 от ЗЗД.

          В РС - Левски е постъпила искова молба от Ю.П.М. против „А.” ООД, ЕИК:*********. 

Ищцата лично е депозирала молба, с която е заявила, че с ответника по делото са постигнали извънсъдебна спогодба, по силата на която са прекратили по взаимно съгласие договора за наем, предмет на това дело. Предвид което е заявила, че оттегля исковата молба и моли съда да прекрати производството по делото. Заявява, че не претендира направените до момента деловодни разноски.

          Съдът намира, че са налице основанията за прекратяване на производството по делото, поради оттегляне на предявения иск.

Ищецът е оттеглил исковата молба преди първото по делото съдебно заседание, поради което не е необходимо съгласието на ответника, предвид разпоредбата на чл. 232 от ГПК.

 

          На основание изложеното, съдът

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

          НА ОСНОВАНИЕ чл. 232 от ГПК ПРЕКРАТЯВА производството по гр.д. №805/2016 г. по описа на РС – Левски, поради оттегляне на исковата молба от страна на ищеца.

          ОПРЕДЕЛЕНИЕТО за прекратяване на производството по делото подлежи на обжалване пред ПЛЕВЕНСКИ ОКРЪЖЕН СЪД в едноседмичен срок от връчване на копие от същото на страните.

 

 

                                        РАЙОНЕН СЪДИЯ: