РЕШЕНИЕ

 

гр. ЛЕВСКИ, _28.03. 2018 г.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд – Левски, в публичното съдебно заседание на _двадесет и шести март_ 2018 г. в състав:

 

                                            Председател: _СТОЙКА МАНОЛОВА_

                                         Съдебни заседатели:

                                                                Членове:

при участието на секретаря _Ваня Димитрова_ и прокурора ­­__, като разгледа докладваното от съдия Манолова гр. дело № ­_178_ по описа  за _2018_ год., за да се произнесе, взе предвид следното:

 

         Постъпила е  молба с правно основание чл.127, ал.1 от СК.

 

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Водим от горното, съдът

 

 

Р  Е  Ш  И :

 

         УТВЪРЖДАВА постигнатото между Т.К.Й., ЕГН **********,***, и Б.К.М., ЕГН **********,***, лично и в качеството на родители на малолетното дете К. Б. М., ЕГН ********** споразумение, съгласно което:

Упражняването на родителските права по отношение на малолетното дете К. Б. М., ЕГН ********** се предоставят на майката Т.К.Й., ЕГН **********;

Бащата Б.К.М., ЕГН **********, ще има право да вижда и взема детето при себе си (с приспиване при бащата), всяка седмица от 16:30ч. във вторник до 8:00ч. в четвъртък (с изключение на времето, през което майката е в платен годишен отпуск), както и за две седмици през лятото, когато майката не е в платен годишен отпуск – до навършване на 6 - годишна възраст на детето, а след навършване на 6 - годишна възраст на детето - за един месец през лятото, когато майката не е в платен годишен отпуск.;

ДЕТЕТО К. Б. М., ЕГН **********, ще живее при майка си Т.К.Й., ЕГН **********;

Бащата Б.К.М., ЕГН **********, ще заплаща на малолетното си дете К.Б. М., ЕГН **********, чрез неговата майка и законен представител Т.К.Й., ЕГН **********, ежемесечна издръжка  в размер на 140 лв. (сто и четиридесет лв.), считано от 01.04.2018г., платима на 1-во число на месеца, за текущия месец, до настъпване на причини и условия за нейното изменяне или прекратяване, ведно със законната лихва за забава върху всяка просрочена вноска. Издръжката ще се заплаща по банков път по сметка на Т.К.Й., ЕГН **********:

BG31 UBBS 8002 1047 9411 40, банка ОББ АД

ОСЪЖДА Б.К.М., ЕГН **********,*** да заплати д.т. върху размера на издръжката от 100.80 лв.

         РЕШЕНИЕТО е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

                                               РАЙОНЕН СЪДИЯ: