РЕШЕНИЕ

 

гр. ЛЕВСКИ, _17.01._ 2019 г.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд гр. Левски в публичното съдебно заседание на _седемнадесети декември_ 2018 г. в състав:

 

                        Председател: _ПАЛМИРА АТАНАСОВА_

        

при участието на секретаря _Янка Димитрова_ и прокурора ­­__, като разгледа докладваното от съдия Атанасова гр. дело №_704_ по описа  за _2018_ год., за да се произнесе, взе предвид следното:

            Предявен е иск с правно основание чл. 49 ал. 1 от СК.

************************************************************************************************************

          На основание изложеното, съдът

Р Е Ш И :

ПРЕКРАТЯВА с развод сключения на 28.12.2007 г. в гр. Л., обл. П. граждански брак между  П.П.А., ЕГН ********** *** и Е.А.А., ЕГН ********** ***, поради настъпило дълбоко и непоправимо разстройство на брака.

ПРЕДОСТАВЯ упражняването на родителските права  по отношение на малолетните деца Й.Е.А., ЕГН ********** и Т.Е.А., ЕГН ********** на майката П.П..

ОПРЕДЕЛЯ местоживеенето на малолетните деца Й.Е.А., ЕГН ********** и Т.Е.А., ЕГН ********** на адреса на майката П.П..

 НА БАЩАТА Е.А.А. се дава възможност да се вижда с малолетните деца Й.Е.А., ЕГН ********** и Т.Е.А., ЕГН ********** всяка първа и трета събота и неделя от месеца от 8 часа в събота до 16 часа в неделя /с преспиване на децата при бащата/, както и по 1 месец през лятото, несъвпадащ с платения годишен отпуск на майката.

ОСЪЖДА Е.А.А. със сочена по-горе самоличност да заплаща по 140 лв. ежемесечна издръжка на всяко едно от малолетните деца Й.Е.А., ЕГН ********** и Т.Е.А., ЕГН **********, платима чрез тяхната майка и законен представител П.П., считано от 19.10.2018 г. до настъпване на причини за изменение или прекратяване на издръжката, ведно със законната лихва върху всяка просрочена вноска.

СЛЕД ПРЕКРАТЯВАНЕ на брака П.П.А. ще носи предбрачното си фамилно име Д.

          СЛЕД ПРЕКРАТЯВАНЕ на брака страните не си дължат издръжка един на друг.

          СЛЕД ПРЕКРАТЯВАНЕ на брака семейното жилище, находящо се в *********************** се предоставя за ползване на мъжа – Е.А.А..

          ОСЪЖДА П.П.А. със сочена по-горе самоличност да заплати окончателна държавна такса за развод в размер на 20 лв..

          ОСЪЖДА Е.А.А. със сочена по-горе самоличност да заплати окончателна държавна такса за развод в размер на 20 лв., както и д.т. върху размера на издръжката, а именно д.т. в размер на 403,20 лв.

РЕШЕНИЕТО за развод, съгласно разпоредбата на чл. 325 от ГПК влиза в сила, дори и да е обжалвано само в частта му относно вината. В останалата част решението  подлежи на обжалване пред ОКРЪЖЕН СЪД гр. Плевен в двуседмичен срок от връчване на копие от същото на страните.

                             

                                                  РАЙОНЕН СЪДИЯ: