О П Р Е Д Е Л Е Н И Е   

 

гр. Левски, 18.02.2019г.

 

РАЙОНЕН СЪД – гр.ЛЕВСКИ, в закрито заседание на осемнадесети февруари през две хиляди и деветнадесета година в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ: ДЕСИСЛАВА НИКОЛАЕВА

                                                      

като разгледа докладваното от съдията Николаева гр.д. №658 по описа за 2018г., на основание данните по делото и закона, за да се произнесе, взе предвид следното:

 

          Производството е образувано по искова молба от Б.Н.С., с правно основание чл.74 Закона за защита от дискриминация, в която са изложени твърдения за осъществено спрямо ищеца дискриминационно отношение от психиатъра на Затовора – гр.Белене, където изтърпява наказание лишаване от свобода.

          С разпореждане от 30.01.2019г., съдът е приел, че исковата молба е нередовна, като е оставил същата без движение. На ищеца са дадени указания в едноседмичен срок от получаване на съобщението да отстрани констатираните нередовности, като посочи надлежен ответник, с конкретизиране на име и адрес, както и да уточни изрично в какво се състои искането до съда. На ищеца са указани и последиците от неизпълнение на дадените указания, а именно, че исковата молба ще бъде върната, а производството по делото – прекратено. Указана е и възможността за ползване на правна помощ, при необходимост и основание за това.

          Видно от приложената разписка на гърба на съобщението, изпратено до ищеца, същото е получено на 04.02.2019г. В предоставения едноседмичен срок, изтекъл на 11.02.2019г., дадените от съда указания не са изпълнени. Предвид на изложеното, налице са предпоставките на чл.129, ал.3 от ГПК исковата молба да бъде върната, а производството по делото прекратено.

          Мотивиран от горното, съдът

 

О П Р Е Д Е Л И:

 

ВРЪЩА на основание чл.129, ал.3 от ГПК предявената от Б.Н.С. искова молба, поради неотстраняване в срок на нередовностите и ПРЕКРАТЯВА производството по делото.

          ОПРЕДЕЛЕНИЕТО подлежи на обжалване в едноседмичен срок от връчването му на ищеца.

 

                                               

РАЙОНЕН СЪДИЯ: