ПРОТОКОЛ

                                                                   

гр. ЛЕВСКИ,  30.01_ 2019 г.

 

Районен съд гр.Левски в публично съдебно заседание на _тридесети януари_ 2019 г. в състав:

 

Председател: ДЕСИСЛАВА НИКОЛАЕВА

     Съдебни заседатели:

 

при участието на секретаря _Илияна Петрова_ и прокурора ­­_   сложи за разглеждане _гр._ дело № ­­ 800  по описа  за _2018_ год., докладвано от съдия _Николаева.

На именното повикване в _10.00_ часа се явиха:

 

………………………………………………………………………………………………..

         Съдът намира, че така постигнатата между страните спогодба не противоречи на закона и морала и следва да бъде одобрена от съда. Предвид постигането на съдебна спогодба между страните делото следва да бъде прекратено.

 

         Предвид на изложеното, съдът

ОПРЕДЕЛИ:

 

         ОДОБРЯВА на основание чл.234 от ГПК постигнатата между страните спогодба в следния смисъл:

Ответникът М.А.А., ЕГН ********** с адрес *** да заплаща на непълнолетното си дете – ищеца М.М.А., ЕГН ********** с адрес ***, със съгласието на своята майка и законен представител А.С.А., ЕГН ********** с адрес ***, издръжка от 160,00 лева месечно, считано от 01.12.2018г. до настъпване на законови причини за нейното изменение или прекратяване, ведно със законната лихва върху всяка просрочена вноска считано от датата на падежа й до окончателното изплащане.

Издръжката ще бъде заплащане по следния начин: 50,00 лева ще продължат да бъдат удържани от трудовото възнаграждение на ответника по заведеното срещу него изпълнително дело при Държавен съдебен изпълнител при РС – Левски, а остатъкът от 110,00 лева ще бъде превеждан от ответника на ищеца по следната банкова сметка ***, STSABGSF.

         ПРЕКРЯТЯВА производството по гр.д.№800 по описа на Районен съд гр.Левски за 2018 г., поради постигната между страните съдебна спогодба.

ОСЪЖДА на основание чл.78, ал.1 от ГПК М.А.А., ЕГН ********** с адрес *** да заплати държавна такса върху увеличения размер на издръжката в размер на 78,20 лева.

         ОПРЕДЕЛЕНИЕТО на съда в частта му в която е одобрена постигнатата между страните съдебна спогодба е окончателно и не подлежи на обжалване.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО в частта му в която производство по делото е прекратено подлежи на обжалване пред ПлОС.

Определението в посочената по-горе част подлежи на обжалване в едноседмичен срок, считано от връчването му на страните.

Препис от определението да се връчи на страните на основание чл.7, ал.2 от ГПК.

 

         Протоколът е написан в с.з., което приключи в 10:45 часа.

 

 

СЕКРЕТАР:                           РАЙОНЕН СЪДИЯ: