РЕШЕНИЕ

 

гр. ЛЕВСКИ, _22.07._ 2011 г.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Левченски районен съд в закрито съдебно заседание  на _двадесет и втори юли_ 2011 г. в състав:

 

                       Председател: _СТОЙКА МАНОЛОВА_

                               Съдебни заседатели:

                                                     Членове:

при участието на секретаря __ и прокурора ­­__, на основание заповед № РД-03-63/29.06.2010 г. на Председателя на РС гр. Левски, като разгледа докладваното от съдия Манолова гр. дело № _573_ по описа на съда за _2011_ год., за да се произнесе, взе предвид следното:

           

Производството по делото е по реда на чл. 165, ал.4, във вр.  с чл. 130, ал.3 от СК.

         *************************************************

         Водим от горното, съдът

 

Р Е Ш И :

 

НА ОСНОВАНИЕ  чл.165, ал.4 във вр. с чл.130, ал.3 от СК РАЗРЕШАВА на Л.П., ЕГН ********** ***, в качеството му на настойник на поставената под пълно запрещение Т.П., ЕГН **********:

1. да извърши разпореждане с паричните средства по сметка на Т.П., вложени под формата на депозит * в „М.” АД клон *, BIC: ***; IBAN: ***, като изтегли от него сумата от 18 250.00лв. (осемнадесет хиляди двеста и петдесет), която да използва, за да заплати престоя и предоставянето на социални услуги на Т.П. в Хоспис „С.” ООД * с БУЛСТАТ: * за период от 24 месеца, тъй като разпореждането не противоречи, а защитава интереса на лицето.

2. Да извърши разпореждане с паричните средства по сметка на Т.П., вложени под формата на депозит * в „М.” АД клон *, BIC: ***; IBAN: ***, като изтегли от нея сумата от 200 лв. (двеста), за да си възстанови заплатеното адвокатско възнаграждение за настоящото производство, тъй като разпореждането не противоречи и защитава интереса на лицето.

ОСТАВЯ БЕЗ УВАЖЕНИЕ молбата на Л.П., ЕГН ********** ***, в качеството му на настойник на поставената под пълно запрещение Т.П., ЕГН ********** да извърши разпореждане с паричните средства по сметка на Т.П., вложени под формата на депозит * в „М.” АД клон *, BIC: ***; IBAN: ***, като изтегли сумата за разликата от 18 250.00лв. (осемнадесет хиляди двеста и петдесет), до 27 375.00 (двадесет и седем хиляди триста и седемдесет и пет) лв.

         РЕШЕНИЕТО подлежи на обжалване от молителя в частта, в която е оставена молбата без уважение в едноседмичен срок от връчването пред Плевенски окръжен съд.

 

 

 

                                               РАЙОНЕН СЪДИЯ: