РЕШЕНИЕ

 

гр. ЛЕВСКИ, _25.06._ 2013 г.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Левченски районен съд в публичното съдебно заседание на _десети юни_ 2013 г. в състав:

 

                       Председател: _ПАЛМИРА АТАНАСОВА_

                                Съдебни заседатели:

                                                       Членове:

 

при участието на секретаря _Я.Д._ и прокурора ­­__, като разгледа докладваното от съдия Атанасова гр. дело № ­­_135_ по описа  за _2013_ год., за да се произнесе, взе предвид следното:

Предявени са обективно съединени искове с правно основание чл. 127 ал.2 от СК и чл. 127а ал.2 от СК.

*********************************************************

          На основание изложеното, съдът

                                                Р Е Ш И :

          ПРЕДОСТАВЯ упражняването на родителските права по отношение на детето Г.Л., с ЕГН ********** на бащата В.Л. ***, с ЕГН **********.

          ОПРЕДЕЛЯ режим на лични отношения на майката С.К. ***, с ЕГН **********  с детето Г.Л., като майката  има право да вижда детето всяка първа събота и неделя от месеца от 8 часа в съботния ден до 20 часа в неделния ден, с право на приспиване на детето при нея, както и да взема същото при себе си по 1 месец през лятото, когато това не съвпада с платения годишен отпуск на бащата.

          ОСЪЖДА С.К. със сочена по-горе самоличност да заплаща  ежемесечна издръжка за малолетното дете Г.Л., с ЕГН **********, в размер на 100 лв., считано от 05.03.2013 г. до настъпване на причини за изменение или прекратяване на същата.

На основание чл. 127а  ал.2 от СК във връзка с чл. 76 т.9 от ЗБЛД РАЗРЕШАВА да бъде издаден паспорт на малолетното дете Г.Л., с ЕГН **********, като в производството по издаване на паспорта, малолетното дете следва да се представляват единствено от неговия баща и законен представител – В.Л. ***, с ЕГН **********, без да се иска съгласието на неговата майка С.К. ***, с ЕГН **********.

РАЗРЕШАВА на малолетното дете Г.Л., с ЕГН **********, придружено от своя баща и законен представител – В.Л. ***, с ЕГН **********, без да се иска съгласието на неговата майка С.К. ***, с ЕГН ********** да посети Германия през лятото на 2013 г., както и през коледните и Новогодишните празници през периода м. декември 2013 г. – м. януари 2014 г.

НАСТОЯЩОТО решение на съда замества съгласието на майката.

ОСЪЖДА С.К. със сочена по-горе самоличност да заплати д.т. в размер на 144 лв.

ОСЪЖДА С.К. със сочена по-горе самоличност да заплати на В.Л. със сочена по-горе самоличност направените деловодни разноски в размер на 231,19 лв.

РЕШЕНИЕТО подлежи на обжалване пред ПЛЕВЕНСКИ ОКРЪЖЕН СЪД в двуседмичен срок от връчване на копие от същото на страните.

 

                                      РАЙОНЕН СЪДИЯ: