Р  Е  Ш  Е  Н  И  Е

гр.Левски, 18.07.2013 год.

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Левченският районен съд,  І- ви  граждански състав, в публичното заседание на  шестнадесети юли   през две хиляди и тринадесета година в състав:

                               ПРЕДСЕДАТЕЛ: НАТАША ПАНЧЕВА

при секретаря  И.П. като разгледа докладваното от съдията  Панчева  гр.д.136 по описа за 2013 година, и на основание данните по делото и закона, за да се произнесе, взе предвид следното:

****************************************************

Водим от горното, съдът

Р      Е      Ш      И:

ИЗМЕНЯВА на основание чл.150 от СК определената с  решение №10/28.01.1999 г., постановено по гр.дело №229/1998 год. по описа на Левченския районен съд издръжка в размер на15000 неденоминирани  лева, дължима от В.И. на малолетното си дете Ф.И. с ЕГН **********, платима чрез нейната майка и законен представител П.И. *** с ЕГН *********, като ОСЪЖДА В.И. *** с ЕГН **********, занапред да заплаща на непълнолетното си дете Ф.И. с ЕГН **********, действаща със знанието и съгласието на П.И. *** с ЕГН ********** ежемесечна издръжка, вместо заплащаните досега по 15 лв. месечно,  по  150 лева (сто и петдесет лева) ежемесечно, считано от датата на завеждане на исковата молба 06.03.2013 год., до настъпване на причини и условия за нейното изменяване или прекратяване,ведно със законната лихва върху всяка  закъсняла и просрочена вноска.

ДОПУСКА на основание чл.242, ал.1 от ГПК ПРЕДВАРИТЕЛНО ИЗПЪЛНЕНИЕ на решението в частта  за  издръжката.

ОСЪЖДА на основание чл.78, ал.1 от ГПК В.И. *** с ЕГН **********, да заплати на П.И. *** с ЕГН ********** направените по делото разноски в размер на 200 лева.

ОСЪЖДА на основание чл.78, ал.6 от ГПК В.И. *** с ЕГН **********, да заплати по сметка на ВСС Левченския Районен Съд държавна такса в размер на 194,40 лв. върху увеличения размер на издръжката и 100 лева за възнаграждение за  назначеният особен представител.

Решението подлежи на обжалване с въззивна жалба пред Плевенския окръжен съд в 14-дневен срок от съобщението до  страните.

На основание чл.7, ал.2 от ГПК да се връчат на страните преписи от постановения съдебен акт.

 

                                          РАЙОНЕН СЪДИЯ: