Р   Е   Ш   Е   Н   И   Е

гр.Левски, 24.09.2013 г.

                                 

В   ИМЕТО  НА НАРОДА

 

ЛЕВЧЕНСКИ РАЙОНЕН СЪД І-ви граждански състав в публично заседание на  седемнадесети септември през две хиляди  и тринадесета  година в състав:

                                                     

                                           ПРЕДСЕДАТЕЛ: Наташа Панчева

 

При секретаря И.П., като разгледа докладваното от съдия  Панчева  гражданско дело №498 по описа за 2013г. и на основание данните по делото и закона,за да се произнесе взе предвид следното:

        Производството е по чл.50 от СК.

***********************************************

       Водим от горното, съдът    

Р   Е   Ш   И   :

ПРЕКРАТЯВА С РАЗВОД на основание чл.50 от СК гражданския брак между A.A., ЕГН **********,*** и Г.Я.-А., ЕГН **********,***, сключен на * г. в *, с акт за гр.брак №*, поради постигнато сериозно и непоколебимо взаимно съгласие.

УТВЪРЖДАВА ПИСМЕНОТО СПОРАЗУМЕНИЕ, постигнато между съпрузите както следва:

 

  1. От брака си съпрузите имат две деца П., с ЕГН **********, който е пълнолетен и Н., с ЕГН **********. Страните се споразумяват, че след прекратяването на брака им, родителските права върху малолетното дете Н., ще се упражняват от майката, като бащата ще има възможност за лични контакти с детето, както следва: всяка събота от 8.00 ч. до неделя 18.00 ч., 30 дни през лятото, когато те не съвпадат с отпуска на майката, два дни през коледните, два дни през великденските празници, както и 7 дни през зимната ваканция на детето.

2. Бащата ще заплаща ежемесечна издръжка на детето Н. в размер на 80 лв., чрез неговата майка и законна представителка, считано от датата на влизане в сила на решението за развод до настъпване на причини и условия за нейното изменяване или прекратяване.

3. Детето П. е пълнолетно, но към настоящият момент е студент във *. Страните постигат съгласие детето да живее при своя баща, а майката ще му заплаща издръжка в размер на 80 лв., считано от датата на влизане в сила на решението за развод до навършване на 25-годишна възраст.

4. Страните се споразумяват, че не си дължат взаимна издръжка, тъй като са дееспособни, не страдат от хронични заболявания и двамата са в трудоспособна възраст.

5. Семейното жилище, находящо се в ***, представляващо втори етаж от двуетажна къща е собственост на малолетното дете Н., дарено от неговите баба и дядо по бащина линия – Б.А., ЕГН ********** и П.Я., ЕГН **********, обектвирано с НА №*. Страните се споразумяват след прекратяването на брака им, същото да се ползва от бащата и детето П..

6. Имуществото,което страните са придобили по време на брака си,ще бъде поделено извънсъдебно.

7. Съпругата след прекратяването на брака желае да възстанови предбрачното си име Я..

ОСЪЖДА A.A., ЕГН **********,***, ДА ЗАПЛАТИ по сметка на ВСС – ЛРС държавна такса в размер на 15 лв. на основание чл.6, ал.1, т.3 от Тарифа за държавните такси, които се събират от съдилищата по ГПК и 57.60 лева върху размера на дължимата издръжка .

 

ОСЪЖДА Г.Я.-А., ЕГН **********,***, ДА ЗАПЛАТИ по сметка на ВСС – ЛРС  държавна такса в размер на 15 лв. на основание чл.6, ал.1, т.3 от Тарифа за държавните такси, които се събират от съдилищата по ГПК и на основание чл.7, ал.1, т.2 от Тарифа за държавните такси, които се събират от съдилищата по ГПК сумата от 57.60  лева за д.т. върху искът за издръжка.

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

 

РАЙОНЕН СЪДИЯ :