О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

 

 

гр. Левски  , 12.08.2013г.

                                                 В ИМЕТО НА НАРОДА

 

            ЛЕВЧЕНСКИ  РАЙОНЕН СЪД, І-ви граждански състав в закрито заседание на дванадесети август   през   две хиляди и тринадесета година в състав:                                          

 

                                         ПРЕДСЕДАТЕЛ: НАТАША ПАНЧЕВА 

 

като разгледа докладваното от съдия  Панчева гр.дело №362  по описа за 2013г. и на основание данните по делото и закона, за да се произнесе, взе предвид следното:

            Постъпила е молба от директора на Дирекция“Социално подпомаганеБелене  против   К.М. ***. С писмена молба   депозирана в деловодството на ЛРС   на 23 .07. 2013 г. от ищецът молителят по делото  е направено  оттегляне на  иска. Молбата е депозирана в деловодството на съда   по пощата  от страната,  видно от отметката на деловодител   при ЛРС.

               Съдът като съобрази , че по делото не е даван ход , тъй като нарушителят е нередовно призован по делото , намира , че са налице предпоставките  по чл. 232 от ГПК :   молителят може  да оттегли молбата си до приключване на първото по делото заседание , без съгласието на ответника на основание чл.232 от ГПК, какъвто е и настоящият случай. Оттеглянето на иска   е  процесуално действие като  за  неговата  валидност   в тази фаза на производството не е необходимо съгласието на ответника. При това положение  с направеното оттегляне  на иска от страна на ответника, съдът се десезира с правния спор и производството по делото следва да се прекрати.

         Налице са основанията на чл. 232 от ГПК и производството по делото следва да бъде прекратено.

         Водим от горното, Съдът

 

О п р е д е л и :

 

Прекратява на основание чл. 232 от ГПК производството по гражданско дело № 362  по описа на съда за 2013 г по описа на ЛРС поради   оттегляне на иска .

         Определението подлежи на обжалване с частна жалба  пред ПлОС в 7-мо дневен срок от съобщението до страните .

 

                   Районен съдия: