О П Р Е Д Е Л Е Н И Е №

 

          Левченски районен съд в закрито заседание на  _двадесет и осми август_ две хиляди и тринадесета година в състав:

 

          ПРЕДСЕДАТЕЛ: НАТАША ПАНЧЕВА

          ЧЛЕНОВЕ:………

изслуша докладваното от съдия Панчева  ЧГД №_490_ по описа за _2013_г., и на основание данните по делото и закона, за да се произнесе, взе предвид следното:

          Постъпило е заявление за отказ от наследство.    Настоящото производство е образувано по постъпило заявление за отказ от наследство от В.В., която заявява, че се отказва от оставеното наследство от Д.П. б.ж. на ***, починал на * г.

Заявлението е с нотариално заверен подпис и към същото е представено удостоверение за наследници.

Съдът, като прецени изложеното в заявлението и представеното към него доказателство, приема за установено следното:

Видно от представеното удостоверение за наследници е че Д.П. с ЕГН ********** е починал на * г. в *, за което е съставен акт за смърт № *.

От същото удостоверение се установява, че заявилата отказа си от наследство В.В. е законен наследник на Д.П., като негова дъщеря и като наследник на П. нейно право е да се откаже от оставеното от нейния баща наследство.

Заявлението е с нотариално заверен подпис, поради което съдът е убеден, че действително е направен от лицето подало заявлението.

Предвид установеното по-горе, съдът приема, че заявлението за отказ от наследство на В.В. следва да бъде уважено и отказът на същата следва да бъде вписан в особената книга на съда. Следва да бъде уважено искането за издаване на удостоверение за отказ от наследство на В..

На основание изложеното, съдът

ОПРЕДЕЛИ:

ДА СЕ впише отказът на В.В. с ЕГН ********** *** от наследството оставено от нейния баща Д.П. ЕГН ********** б.ж. на *, починал на * г. в *.

ДА СЕ издаде удостоверение на В.В. за вписания отказ от наследство.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО  е окончателно и не подлежи на обжалване.

Препис от определението да се изпрати на В.В.  за сведение.

 

 

                                      РАЙОНЕН СЪДИЯ: