РЕШЕНИЕ

 

гр. ЛЕВСКИ, _07.07._ 2016 г.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд гр. Левски в закрито съдебно заседание на _седми юли_ 2016 г. в състав:

 

                       Председател: _ПАЛМИРА АТАНАСОВА_

                                Съдебни заседатели:

                                                       Членове:

 

при участието на секретаря __ и прокурора ­­__, като разгледа докладваното от съдия Атанасова гр. дело № ­­_600_ по описа  за _2015_ год., за да се произнесе, взе предвид следното:

          Решението е по реда на чл. 250 ал.3 от ГПК.

          В РС Левски е постъпила молба от Н.П.Б. *** с искане да бъде допълнено решението относно присъждане на законната лихва върху всяка просрочена вноска на присъдената ежемесечна издръжка  на детето, тъй като с постановеното решение, съдът е пропуснал да се произнесе и по това искане.

Копие от молбата е изпратена на другата страна в процеса, която в дадения от съда срок не е представила отговор и не е изразила становище по молбата.

Съдът счита, че молбата за допълване на решението е основателна. С решението, съдът е присъдил ежемесечна издръжка за детето П.Н.Б., без да се е произнесъл по искането за присъждане на законната лихва върху всяка просрочена вноска.

Предвид констатирания пропуск, следва да бъде допълнено решението в тази му част, като бъде присъдена законната лихва върху всяка просрочена вноска на дължимата ежемесечна издръжка за детето П.Н.Б..

На основание изложеното, съдът

Р Е Ш И:

НА ОСНОВАНИЕ чл. 250 ал.3 от ГПК ДОПЪЛВА решение № 89/09.06.2016 г. по гр.д. 600/2015 г. на РС Левски в следния смисъл:

ОСЪЖДА Н.Ц.Б. ***, с ЕГН ********** да заплаща законната лихва върху всяка просрочена вноска на присъдената с решение № 89/09.06.2016 г. по гр.д. 600/2015 г. на РС Левски ежемесечна издръжка в размер на 150 лв. за детето П.Н.Б., с ЕГН **********, платима чрез неговата майка и законна представителка Н.П.Б. ***, ЕГН ********** .

РЕШЕНИЕТО подлежи на обжалване в двуседмичен срок от връчване на копие от същото на страните.

 

                                      РАЙОНЕН СЪДИЯ: