Р   Е   Ш   Е   Н   И   Е

гр.Левски, 16.08.2016 г.

                                 

В   ИМЕТО  НА НАРОДА

 

Районен съд гр.Левски І-ви състав в публично заседание на шестнадесети август през две хиляди  и шестнадесета  година в състав:

                                                     

                                                 ПРЕДСЕДАТЕЛ: Наташа Панчева

 

При секретаря И.П., като разгледа докладваното от съдия  Панчева  гражданско дело №518 по описа за 2016 г. и на основание данните по делото и закона,за да се произнесе взе предвид следното:

***********************************************

       Водим от горното, съдът    

Р   Е   Ш   И :

ПРЕКРАТЯВА С РАЗВОД на основание чл.50 от СК гражданския брак между С.Й.С., ЕГН **********,*** и С.Г.С., ЕГН **********,*** сключен на *** в ***, поради постигнато сериозно и непоколебимо взаимно съгласие.

УТВЪРЖДАВА ПИСМЕНОТО СПОРАЗУМЕНИЕ, постигнато между съпрузите както следва:

І. Родителските права, свързани в възпитанието и отглеждането на роденото през време на брака ни дете - непълнолетния Д.С.С. , роден на ***г. , с ЕГН - ********** занапред ще бъдат упражнявани от неговият баща - С.Г.С..Детето занапред ще живее заедно със своя баща ,по местоживеенето на бащата , което към настоящия момент е: ***.

1. Майката има право на лични отношения с детето:

А./ Всеки вторник,сряда и четвъртък по три часа на ден както следва : когато детето е първа смяна в училище - за времето от 18,00 ч. до 21,00 ч., а когато е втора смяна за времето от 09,00 ч. до 12,00ч.

Б./ Всяка събота от месеца за времето от 08,00ч. до 21,00ч.

В./ Всяка първа и трета седмица от месеца за времето от 08,00ч. на съботния ден, с преспиване в дома й, до 21,00ч. на неделния ден.

Г./ Да прекарва с детето 30 дни от платения си годишен отпуск , когато същия не съвпада с този на бащата.

Д./ Страните се съгласяват и за следното: на четна срещу нечетна година детето да прекарва Новогодишните празници / от ЗО.декември до 02. Януари / както и зимната ваканция в четна година със своята майка с преспиване в дома й , а Коледните празници / от 24 до 26 декември / в четна година при своя баща.Великденските празници и пролетната ваканция в нечетна година при своя баща , а три от дните около рождения ден на детето / от 27.май до 29. Май / в нечетна година със своята майка.

2.1. Майката се задължава да заплаща ежемесечна издръжка на детето,с одобрението и съгласието на неговия баща, в размер на 110 лв., считана от влизане на решението за развод в законна сила до настъпване на причини за нейното изменение или прекратяване.

Издръжката ще се заплаща от 25-то до 30-то число на месеца за същия месец.

II./ След прекратяване на брака между страните съпругата ще възвърне предбрачното си фамилно име – К..

III./ След прекратяване на брака, между съпрузите издръжка няма да се дължи.

IV./ Придобитите през време на брака движими вещи са индивидуални подаръци на съпрузите и такива за лична употреба,като всеки от съпрузите в настоящето декларира, че е получил своите движими вещи.

V./ По време на брака си страните са придобили следният лек автомобил: "ФОРД *", с per.№ *, с идентификационен номер на превозното средство /рама/ №* и двигател № * ,на цвят " * ".

Стойността на гореописания лек автомобил е в размер на 400 лв. / четиристотин лева /.

Придобитият по време на брака на страните лек автомобил, описан по-горе се поставя в дял на съпруга - С.Г.С. , като съпругата С.Й.С. декларира, че при подписването на настоящето споразумение е получила от съпруга си напълно и в брой сумата от 200 лв. / двеста лева /, която сума представлява уравнение на дела й в гореописаният лек автомобил.

VI./ По време на брака си страните не са придобивали недвижими имоти.

VII/ Съпругът – С.Г.С. поема задължението след прекратяване на гражданския брак за в бъдеще еднолично да погасява задълженията свързани с кредит, отпуснат за семейни нужди, по договор № * в размер на *** бг. Лева / от банка ***, който към дата 27.07.2016г. е с текущ дълг по редовна главница от *** ,като в новирания договор съпругата му С.Й.С. ще бъде заличена като съдлъжник.

VIII./ Семейното жилище на страните - ***е индивидуална собственост на съпруга ~ С.Г.С. ,придобит е преди брака със съпругата му, и занапред ще бъде ползвано от С.Г.С..

1./ Във връзка със семейното жилище и направените в същото по време на брака подобрения, съпругата С.Й.С. декларира, че към момента на подписването на настоящето споразумение е овъзмездена от съпруга си - С.Г.С. до размера на половината от подобренията,както парично , така и чрез поетото от съпруга й задължение съгласно раздел седми от настоящето споразумение.

IX./ Страните се съгласяват разноските, свързани с прекратяването на сключения по между им граждански брак да бъдат поети поравно.

Страните декларират, че с настоящето уреждат всички имуществени и неимуществени отношения помежду си във връзка с прекратяването на сключения между тях граждански брак и занапред никой от тях не може да има каквито и да било претенции към другия в тази връзка.

ОСЪЖДА С.Й.С., ЕГН **********,***, ДА ЗАПЛАТИ по сметка на ВСС – ЛРС държавна такса в размер на 25 лв. на основание чл.6, ал.1, т.3 от Тарифа за държавните такси, които се събират от съдилищата по ГПК, както и 25,00 лева за сумите за уравнение, които получава за движимите вещи, които получава и сумата от 79,20 лева за д.т. върху искът за издръжка.

ОСЪЖДА С.Г.С., ЕГН **********,***, ДА ЗАПЛАТИ по сметка на ВСС – ЛРС държавна такса в размер на 25 лв. на основание чл.6, ал.1, т.3 от Тарифа за държавните такси, които се събират от съдилищата по ГПК, както и 25,00 лева за сумите за уравнение, които получава за движимите вещи, които получава.

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

РАЙОНЕН СЪДИЯ: