ПРОТОКОЛ

                                                                   

гр. ЛЕВСКИ,   19.09._ 2016 г.

Районен съд гр.Левски в публично съдебно заседание на _деветнадесети септември_ 2016 г. в състав:

 

   Председател: ПАЛМИРА АТАНАСОВА

        Съдебни заседатели:

при участието на секретаря _Я.Д._ и прокурора ­­_   сложи за разглеждане _гр._ дело № ­­ 478  по описа  за _2016_ год., докладвано от съдия _Атанасова_

На именното повикване в _11.50_ часа се явиха:

ИЩЕЦЪТ И.Ц. – лично и с адвокат Н. с пълномощно към делото.

ИЩЦАТА Н.Ц. – редовно призована – не се явява, вместо нея – пълномощникът й И.Ц. и адвокат Н. с пълномощни към делото.

ОТВЕТНИЦАТА Д.Д. – редовно призована – не се явява, вместо нея адвокат Д..

 

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО:

         Съдът докладва, че в РС-Левски е постъпила молба от И.П.Ц. и Н.Х.Ц., с която представят извънсъдебна спогодба между страните и молят производството по делото да бъде прекратено, по желание на двете страни и без никакви задължения и последици от делото, за която и да е от тях.

         Направено е искане за вдигане на обезпечението с обезпечителна мярка „Възбрана на недвижим имот”. Ако това не може да стане от съда, пред който делото е висящо, е направено искане да се издаде препис от определението за прекратяване на делото, който да се представи на съда, определил обезпечението.

 

ИЩЕЦЪТ И.Ц. – Уважаема госпожо съдия, във връзка с тази извънсъдебна спогодба, ние разговаряме няколко пъти лично с Д. и не знам доколко колежката има пълномощие, на база на тази извънсъдебна спогодба да направи пред Вас съдебна, като по взаимно желание на страните да прекратим делото. Понеже Д. ми каза, че няма да може да се яви, ако няма пълномощие колежката, да потвърди волята на другата страна по делото, ако не поддържа това, аз ще оттегля тази молба с изложените в нея искания. От всички тия процеси, най-вече аз и Д. сме потърпевши от едно безкрайно правосъдие и в края на краищата лично двамата сме се разбрали да се отървем от този имот, който ни скъси живота и да престанем с такива неща. В крайна сметка тя, ако е искала да се яви, да се е явила днес. Ако няма изрично пълномощие колежката, аз ще оттегля молбата си и ще моля да се произнесете, съобразно началните ни искания. Щета имам, преценил съм, че мога да направя тоя компромис, но се вижда, че се злоупотребява с желанието ми да направя компромис.

         Поддържам молбата и от името на съпругата ми Н.Ц..

 

АДВОКАТ Н. – Поддържам казаното от ищеца.

 

АДВОКАТ Д. – Уважаема госпожо председател, така представената извънсъдебна спогодба ми е известна. Действително тя е подписана от Д., такава е и нейната воля. Аз смятам, че няма пречка в днешното с.з. делото да бъде прекратено, въз основана тази представена извънсъдебна спогодба.

 

         Предвид направените искания и становищата на страните, съдът

ОПРЕДЕЛИ:

         ПРЕКРАТЯВА производството по гр.д. № 478/2016 г. по описа на РС-Левски, поради постигната между страните извънсъдебна спогодба, която урежда пълно и всестранно всички техни отношения по настоящото производство.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО за прекратяване на делото подлежи на обжалване пред Плевенски окръжен съд с частна жалба в едноседмичен срок от днес.

         Протоколът е написан в с.з., което приключи в 12.00 часа.

 

         СЕКРЕТАР:                         РАЙОНЕН СЪДИЯ: