РЕШЕНИЕ

гр. ЛЕВСКИ, _31.07._ 2019 г.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

Районен съд гр. Левски в публичното съдебно заседание на _седемнадести юли_ 2019 г. в състав:

                      

       Председател: _СТОЙКА МАНОЛОВА_

                   

при участието на секретаря _Ваня Димитрова_ и прокурора ­­__, като разгледа докладваното от съдия Манолова гр. дело № _338_ по описа  за _2019_ год., за да се произнесе, взе предвид следното:

 

          Производството по делото е по реда на чл. 310 и сл. от ГПК.

……………………………………………………………

На основание изложеното, съдът

 

                                                 Р Е Ш И :

 

          ОСЪЖДА Й.Т.А., с ЕГН **********, с адрес: ***, да заплаща на детето Й. Й. А., с ЕГН**********, чрез неговата баба Й.П.В., с ЕГН**********, с адрес: ***, в качеството на лице, упражняващо заместваща грижа на малолетното дете,  ЕЖЕМЕСЕЧНА ИЗДРЪЖКА в размер на 140 лв., считано от 14.05.2019 г. (датата на завеждане на исковата молба), до настъпване на законоустановена причина за изменение или прекратяване на издръжката, ведно със законната лихва върху всяка просрочена вноска.

ОСЪЖДА Й.Т.А., с ЕГН **********, с адрес: ***, да заплаща на детето Х. Й. А., с ЕГН**********, чрез неговата баба Й.П.В., с ЕГН**********, с адрес: ***, в качеството на лице, упражняващо заместваща грижа на малолетното дете,  ЕЖЕМЕСЕЧНА ИЗДРЪЖКА в размер на 140 лв., считано от 14.05.2019 г. (датата на завеждане на исковата молба), до настъпване на законоустановена причина за изменение или прекратяване на издръжката, ведно със законната лихва върху всяка просрочена вноска.

          ОСЪЖДА Й.Т.А., с ЕГН**********, с адрес: ***, да заплати дължимата по делото държавна такса, определена по реда на Тарифата за държавни такси, които се събират от съдилищата по реда на ГПК в размер на 403.20 лв. 

 

          ПОСТАНОВЯВА на основание чл. 242, ал.1 от ГПК предварително изпълнение на решението.

          РЕШЕНИЕТО подлежи на обжалване пред Окръжен съд Плевен в двуседмичен срок, считано от датата на постановяването му – 31.07.2019 г.

 

 

 

                                                 РАЙОНЕН СЪДИЯ: