РЕШЕНИЕ

 

гр.ЛЕВСКИ, _24.09._ 2019 г.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд гр.Левски в публичното съдебно заседание на двадесет и четвърти септември 2019 г. в състав:

 

                             Председател: _ДЕСИСЛАВА НИКОЛАЕВА_

                           

при участието на секретаря _Илияна Петрова _ и прокурора ­­__, като разгледа докладваното от съдия Николаева гр. дело № ­_602_ по описа  за _2019_ год., за да се произнесе, взе предвид следното:        

******************************************************************************************************************

Водим от горното, съдът

 

Р  Е  Ш  И :

 

         ПРЕКРАТЯВА  на основание чл.50 от СК сключения на 12.05.2013 г. в гр.Белене, обл.Плевен, граждански брак между И.А.Л., ЕГН:**********,*** и Р.Р.Л., ЕГН:**********,***, поради постигнато между тях сериозно и непоколебимо взаимно съгласие за развод.

         УТВЪРЖДАВА постигнатото между И.А.Л. и Р.Р.Л. споразумение, съгласно което:

         1. Двете страни И.А.Л. и Р.Р.Л., се съгласяват бракът им да бъде прекратен поради сериозното им и непоколебимо взаимно съгласие, без съдът да издирва мотивите им за прекратяването на брака.

         2. Родителските права върху родените от брака малолетни деца К.Р. Л., ЕГН: ********** и К. Р. Л., ЕГН:********** се предоставят за упражняване на майката И.А.Л., като двете деца ще живеят на постоянния адрес на майката, а именно ****.

         3. Бащата Р.Р.Л. ще заплаща по 140 (сто и четиридесет) лева месечна издръжка за всяко едно от децата си К. Р.Л., ЕГН:********** и К. Р. Л., ЕГН:**********, чрез тяхната майка и законен представител И.А.Л., до настъпване на причини за нейното изменение или прекратяване, считано от влизане на решението в сила.

         4. На бащата Р.Р.Л. се предоставя следния режим на лични отношения с децата К. Р. Л. и К.Р. Л. – всеки първи и трети петък, събота и неделя от месеца от 17:00 часа в петъчния ден, с право на преспиване при бащата в петък и събота, до 19:00 часа в неделния ден, както и двадесет дни през лятото несъвпадащ с платения годишен отпуск на майката, както и първият ден от Коледните празници и три дни от зимната ваканция с право на преспиване при бащата.

         5. След развода съпругата ще възвърне предбрачната си фамилия – ***.

         6. Семейното жилище, находящо се в **** ще се ползва от молителката И.А.Л..

         7. Движимите вещи придобити по време на брака са индивидуални подаръци и такива за лична употреба и са поделени от страните съобразно нуждите им и интересите на децата.

         8. Молителите не са придобивали недвижим имот по време на брака си.

         9. След развода страните няма да си заплащат издръжка.

ОСЪЖДА И.А.Л., ЕГН:**********,***, да заплати по сметка на РС – Левски окончателна държавна такса за развод в размер на 20 лв.

ОСЪЖДА Р.Р.Л., ЕГН:**********,***, да заплати по сметка на РС – Левски окончателна държавна такса за развод в размер на 20 лв., както и на основание чл.7, т.2 от Тарифата за държавните такси, които се събират от съдилищата по ГПК, вр. чл.69, ал.1, т.7 от ГПК, държавна такса върху размера на присъдената издръжка в размер на 201,60 лв.

РЕШЕНИЕТО е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

 

                                               РАЙОНЕН СЪДИЯ: