РЕШЕНИЕ

 

гр. ЛЕВСКИ, _15.03._ 2011 г.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Левченски районен съд в публичното съдебно заседание на _шестнадесети февруари_ 2011 г. в състав:

 

                         Председател: _ПАЛМИРА АТАНАСОВА_

                                Съдебни заседатели:

                                                       Членове:

 

при участието на секретаря _Я.Д._ и прокурора ­­__, като разгледа докладваното от съдия Атанасова гр. дело № ­­_448_ по описа  за _2010_ год., за да се произнесе, взе предвид следното:

          Предявен е иск за делба - втора фаза след допускане на делбата.

С решение № 144/05.10.2010 г. по гр.д. 448/2010 г.   РС-Левски е допуснал да се извърши съдебна делба между Р.К., М.М. и Я.К. върху следния недвижим  имот: НИВА с площ от 25,922 дка, находяща се в м. „В.”, в землището на *, трета категория, съставляваща имот № * при граници и съседи: *

 От допуснатия до делба недвижим имот съдът е постановил да се образуват четири равни дяла – от които два равни дяла за Р.К. и по един равен дял за М.М. и Я.К..

По делото е назначено вещо лице – К.А. – инженер геодезист, което  се е произнесло относно поделяемостта на имота и неговата пазарна стойност. От заключението на вещото лице се установява, че имота е реално поделяем и е предложило проект за делбата му. По делото са представени скици проект с поставени имотни номера на новообразуващите се имоти.

Съдът, като съобразява изложеното от страните, приема, че следва да бъде съставен проект за делба между страните при който да се образуват  три дяла съобразно заключението на вещото лице и представените скици-проект, съответстващи на заключението.

          Водим от горното, съдът

                                                Р Е Ш И :

НА ОСНОВАНИЕ чл.347 от ГПК СЪСТАВЯ ПРОЕКТ ЗА РАЗДЕЛИТЕЛЕН ПРОТОКОЛ между Р.К. ***, ЕГН **********, М.М. ***, ЕГН ********** и Я.К. ***, ЕГН ********** както следва:       

От допуснатия до делба с решение  № 144/05.10.2010 г. по гр.д. 448/2010 г. недвижим имот се обособяват три самостоятелни  дяла, както следва:

 

ДЯЛ ПЪРВИ:

1.НИВА от 12,960 дка в м. „В.”, трета категория, съставляваща имот с № *, находяща се в землището на *, с ЕКАТТЕ *, *, при граници и съседи: *.

Имотът е образуван от имот № *.

- имот на стойност 3240  лв.

 

 

ДЯЛ ВТОРИ:

1.НИВА от 6.480 дка в м. „В.”, трета категория, съставляваща имот с № *, находяща се в землището на *, с ЕКАТТЕ *, *, при граници и съседи: *.

Имотът е образуван от имот № *.

- имот на стойност 1620  лв.

 

 

ДЯЛ ТРЕТИ:

1.НИВА от 6.481 дка в м. „В.”, трета категория, съставляваща имот с № *, находяща се в землището на *, с ЕКАТТЕ *, *, при граници и съседи: *.

- имот на стойност 1620  лв.

 

          СЛЕД влизане на решението в законна сила да се призоват страните,  за предявяване на съставения проект за разделителен протокол и изслушване на възраженията им по него.

 

РЕШЕНИЕТО подлежи на обжалване пред Плевенски окръжен съд в двуседмичен срок от връчване на копие от същото на страните.

 

                                      РАЙОНЕН СЪДИЯ: