РЕШЕНИЕ

 

гр. ЛЕВСКИ, _08.05._ 2013 г.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Левченски районен съд в публичното съдебно заседание на _осми април_ 2013 г. в състав:

 

                       Председател: _ПАЛМИРА АТАНАСОВА_

                                Съдебни заседатели:

                                                       Членове:

 

при участието на секретаря _Я.Д._ и прокурора ­­__, като разгледа докладваното от съдия Атанасова гр. дело № ­­_76_ по описа  за _2013_ год., за да се произнесе, взе предвид следното:

          Предявен е иск с правно основание чл. 127 ал.2 от СК.

*********************************************************

На основание изложеното, съдът

                                                Р Е Ш И :

          ПРЕДОСТАВЯ упражняването на родителските права по отношение на малолетното дете Н.А. с ЕГН ********** на неговата майка А.И. ***, ЕГН **********.

          ОПРЕДЕЛЯ режим на лични отношения на бащата А.А. ***, с ЕГН ********** с малолетното дете Н.А. с ЕГН ********** като ДАВА ВЪЗМОЖНОСТ на А.А. да вижда и взема детето Н.А. при себе си всяка седмица от месеца от 9.00 часа в петък до 19.00 часа в неделя, с преспиване на детето в дома на бащата.

          ОСЪЖДА А.А. със сочена по-горе самоличност да заплаща  ежемесечна издръжка за малолетното дете Н.А. със сочена по-горе самоличност, платима чрез неговата майка и законен представител А.И., в размер на 80 лв. месечно, считано от влизане в сила на решението до настъпване на причини за нейното изменение или прекратяване, ведно със законната лихва върху всяка просрочена вноска.

Държавна такса върху определената издръжка е присъдена с определение 188/13.02.2013 г. по настоящото дело и такава не се присъжда отново.

Направените деловодни разноски в настоящото производство остават за страните, така както са направени.

РЕШЕНИЕТО подлежи на обжалване пред ПЛЕВЕНСКИ ОКРЪЖЕН СЪД в двуседмичен срок от връчване на копие от същото на страните.

 

                                      РАЙОНЕН СЪДИЯ: