Р  Е  Ш  Е  Н  И Е

гр.Левски, 25.04.2013 год.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Левченският районен съд, І- ви граждански състав, в публичното заседание на двадесет и пети април през две хиляди и тринадесета година в състав:

 

                               ПРЕДСЕДАТЕЛ: НАТАША ПАНЧЕВА

 

при секретаря И.П. като разгледа докладваното от съдията Панчева гр.д.№131 по описа за 2013 година, и на основание данните по делото и закона, за да се произнесе, взе предвид следното:

****************************************************

Водим от горното, съдът

Р Е Ш И:

ПРЕКРАТЯВА с развод на основание чл.49, ал.1 от СК сключения между П.А. *** с ЕГН ********** и Б.А. *** с ЕГН ********** в *, граждански  брак с акт за граждански брак №*, поради неговото дълбоко и непоправимо разстройство.

         Съдът на основание чл.49, ал.ІІІ от СК, не се произнася по въпроса за Брачната ВИНА за разстройството на брака  по искане на ищеца по делото.

ПОСТАНОВЯВА след прекратяване на брака П.А. да възстанови предбрачното си име –   Д..

ПРЕДОСТАВЯ на П.А.  ползването на семейното жилище, находящо се ***.

ОСЪЖДА на основание чл.6, ал.1, т.2 от Тарифа за държавните такси, които се събират от съдилищата по ГПК П.А. *** с ЕГН **********, ДА ЗАПЛАТИ по сметка на ЛРС допълнителна държавна такса за решението, с което се  прекратява брака с  развод в размер на 25,00 лв.

ОСЪЖДА на основание чл.6, ал.1, т.2 от Тарифа за държавните такси, които се събират от съдилищата по ГПК Б.А. *** с ЕГН **********, ДА ЗАПЛАТИ по сметка на ЛРС допълнителна държавна такса за решението, с което се  прекратява брака с  развод в размер на 50,00 лв.

ПРЕПИС от решението на основание чл.7 от ГПК да се връчи на страните.

Решението може да се обжалва пред Плевенски окръжен съд в двуседмичен срок от днес за ищцата и съобщението до ответника, че същото е  изготвено.

 

                                    РАЙОНЕН СЪДИЯ :