Р  Е  Ш  Е  Н  И  Е

гр.Левски, 25.06.2013 г.

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Левченският районен съд,  І-ви   граждански състав, в закрито съдебно заседание на двадесет и пети юни през две хиляди и  тринадесета година в състав:

                                                              ПРЕДСЕДАТЕЛ: Наташа Панчева

 

при секретаря Илияна Петрова като разгледа докладваното от съдията  Панчева  гр.д.№256 по описа за 2013 година, и на основание данните по делото и закона, за да се произнесе, взе предвид следното:

Производство по чл.250 от ГПК

************************************************************

          Водим от горното, съдът

 

Р    Е    Ш    И :

 

ДОПЪЛВА на основание чл.250, ал.1 от ГПК решение №82 от 06.06.2013 година постановено по гр.д.№256/2013 г. по описа на ЛРС в частта за споразумението като на л.26 на гърба след абзац 11 да се чете още: Относно придобитите по време на брака недвижими имоти: по време на брака не сме придобивали в режим на СИО недвижими имоти, независимо от техния вид и предназначение.

Движимите вещи по време на брака ще бъдат поделени извънсъдебно.

Не притежаваме влогове в лева и валута.

След прекратяване на брака Д.М. ще носи предбрачното си фамилно име Н. като след допълването диспозитива да се чете както следва:

         

УТВЪРЖДАВА ПИСМЕНО СПОРАЗУМЕНИЕ, постигнато между съпрузите Д.М. ***, ЕГН **********, и Д.М. ***,  ЕГН **********, както следва:

Относно упражняването на родителските права по отношение на малолетните деца Р.М., родена на *** г., ЕГН: **********, и И.М., родена на *** г., ЕГН: **********:

Родителските права по отношение двете малолетни деца се възлагат на Д.М. – в качеството й на тяхна майка и законен представител.

Относно местоживеенето на малолетните деца:

Местоживеенето на малолетните деца Р.М. и И.М., се определя на адреса на майката.

          Относно издръжката на малолетните деца:

Д.М. – като баща на децата ще заплаща на Д.М. – в качеството й на майка и законен представител на малолетните деца Р.М., ЕГН: ********** и И.М., ЕГН: **********, ежемесечна издръжка в размер на по 80 лв. на всяко от децата, считано от влизане в сила на бракоразводното решение, до настъпване на законоустановени причини за изменение или прекратяване на издръжката – до 10 /десето/ число на месеца за настоящия месец, ведно със законната лихва за забава от датата на забава на коя да е вноска по издръжката до датата на заплащането й.

Относно родителския контакт:

Д.М. ще осъществява личния си контакт с малолетните деца Р.М. и И.М. като взема и връща децата от и на адреса на майката Д.М. всяка първа и трета събота и неделя на месеца от 10,00 часа в събота до 17,00 часа в неделя, с преспиване на децата на адреса на бащата, а така също и по един месец през лятото по време, което да не съвпада с платения годишен отпуск на майката.

Двете деца ще прекарват Коледните празници /23, 24, 25 и 26 XII/ със своята майка, а Новогодишните празници /от 30, 31.XII и 01.I./ със своя баща.

Великденските празници детето Р. ще прекарва със своя баща, а детето И. със своята майка.

Рождените си дни, както и празника 01.VI. децата ще прекарват и с двамата си родители.

Относно издръжката – никой от молителите не претендира и няма да получава издръжка от другия след прекратяването на брака.

Относно ползването на семейното жилище в *** – ползването се предоставя на мъжа, тъй като жилището е собствено на неговите родители и е освободено от жената.

Относно придобитите по време на брака недвижими имоти: по време на брака не сме придобивали в режим на СИО недвижими имоти, независимо от техния вид и предназначение.

Движимите вещи по време на брака ще бъдат поделени извънсъдебно.

Не притежаваме влогове в лева и валута.

След прекратяване на брака Д.М. ще носи предбрачното си фамилно име Н..

Настоящето решение е неразделна част от решение №82 от 06.06.2013 г. постановено по гр.д. №256/2013 г. по описа на ЛРС.

Решението не подлежи на обжалване.

 

 

 

                                                                   РАЙОНЕН СЪДИЯ: