О П Р Е Д Е Л Е Н И Е №

 

          Левченски районен съд в закрито заседание на  _двадесет и четвърти април_ две хиляди и тринадесета година в състав:

 

          ПРЕДСЕДАТЕЛ: ПАЛМИРА АТАНАСОВА

          ЧЛЕНОВЕ:………

изслуша докладваното от съдия Атанасова ГД №_99_ по описа за _1998_г., и на основание данните по делото и закона, за да се произнесе, взе предвид следното:

Производството по делото е спряно на основание чл. 229 ал.1 т.2 от ГПК – поради настъпила смърт на ответника П.Й..

Изрично в съдебното заседание на 22.10.2012 г., в което е спряно производството по делото е указано на страните, че съгласно разпоредбата на чл. 230 ал.2 от ГПК ищците са длъжни в шестмесечен срок от датата на съдебното заседание да посочат правоприемниците на починалия ответник Б.П. и техните адреси, както и че при неизпълнение на това задължение, в указания срок, делото се прекратява.

От спиране на производството 22.10.2012 г. до настоящия момент е изминал изискуемия се от закона срок от 6 месеца и в РС Левски няма постъпило искане от ищците за възобновяването му, нито същите са посочили правоприемници на починалия ответник.

Предвид изложеното, съдът счита, че са налице основанията за приложение разпоредбата на чл. 230 ал.2, предложение последно от ГПК и следва производството по делото да бъде прекратено.

          На основание изложеното, съдът

ОПРЕДЕЛИ:

          ПРЕКРАТЯВА производството по гр.д. 99 по описа на РС Левски за 1998 г. на основание чл. 230 ал.2 от ГПК.

          ОПРЕДЕЛЕНИЕТО подлежи на обжалване пред ПЛЕВЕНСКИ ОКРЪЖЕН СЪД с частна жалба в едноседмичен срок от връчване на копие от същото на страните.

 

                                          РАЙОНЕН СЪДИЯ: