Р   Е   Ш   Е   Н   И   Е

гр.Левски, 01.04.2014 г.

                                 

В   ИМЕТО  НА НАРОДА

 

РАЙОНЕН СЪД гр.ЛЕВСКИ І-ви граждански състав в публично заседание на първи април през две хиляди и четиринадесета година в състав:

                                                      

                                           ПРЕДСЕДАТЕЛ: Наташа Панчева

 

При секретаря И.П., като разгледа докладваното от съдия  Панчева  гражданско дело №109 по описа за 2014 г. и на основание данните по делото и закона,за да се произнесе взе предвид следното:

        Производството е по чл.50 от СК.

******************************************************

                Водим от горното, съдът 

 

Р   Е   Ш   И  :

ПРЕКРАТЯВА С РАЗВОД на основание чл.50 от СК гражданския брак сключен между M.A.,***, ЕГН ********** и A.A. ***, ЕГН *********, На * в ***, поради постигнато сериозно и непоколебимо взаимно съгласие за развод.

УТВЪРЖДАВА ПИСМЕНОТО СПОРАЗУМЕНИЕ, постигнато между съпрузите както следва:

 

1. Въпросът за упражняване на родителски права не следва да бъде разглеждан, тъй като роденото през време на брака ни дете И.А. към настоящия момент е вече пълнолетен.

2.        След прекратяване на бра съпругата ще продължи да носи брачното си фамилно име – А..

3.   Бившето семейно жилище на страните, жилищна сграда, построена в дворно място в *** занапред ще бъде ползвано от  съпругата M.A..

4. След прекратяване на брака няма да си дължим взаимно издръжка.

5. Всички придобити по време на брака ни движими и недвижими вещи след прекратяването на брака ни остават наши съсобствени такива.

6. Направените разноски по делото остават за страните така, както са ги направили.

          ОСЪЖДА M.A.,***, ЕГН **********, ДА ЗАПЛАТИ по сметка на ВСС – ЛРС държавна такса в размер на 15 лв. на основание чл.6, ал.1, т.3 от Тарифа за държавните такси, които се събират от съдилищата по ГПК.

ОСЪЖДА A.A. ***, ЕГН *********, ДА ЗАПЛАТИ по сметка на ВСС – ЛРС  държавна такса в размер на 15 лв. на основание чл.6, ал.1, т.3 от Тарифа за държавните такси, които се събират от съдилищата по ГПК.

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

 

РАЙОНЕН СЪДИЯ :