РЕШЕНИЕ

 

гр. ЛЕВСКИ, _07.04._ 2014 г.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Левченски районен съд в публичното съдебно заседание на _седми април_ 2014 г. в състав:

 

                       Председател: _ПАЛМИРА АТАНАСОВА_

                                Съдебни заседатели:

                                                       Членове:

 

при участието на секретаря _Я.Д._ и прокурора ­­__, като разгледа докладваното от съдия Атанасова гр. дело № ­­_145_ по описа  за _2014_ год., за да се произнесе, взе предвид следното:

          Постъпила е молба за налагане на мерки за защита по ЗЗДН.          *********************************************************

          На основание изложеното, съдът

                                                Р Е Ш И:

          ДА СЕ ИЗДАДЕ заповед за защита на В.Х. ***, ЕГН **********, като със същата следва да се наложат следните мерки за защита:

- На основание чл.5, ал.1, т.1 от ЗЗДН – ЗАДЪЛЖАВА Т.Т. ***, ЕГН **********, да се въздържа от извършване на домашно насилие по отношение на В.Х. – със сочена по-горе самоличност, за срок от 18 месеца.

- На основание чл.5, ал.1, т.2 от ЗЗДН – ОТСТРАНЯВА Т.Т. ***, ЕГН **********, от съвместно обитаваното с В.Х., жилище, представляващо апартамент № *, находящ се в ***, за срок от 18 месеца.

- На основание чл.5, ал.1, т.3 от ЗЗДН – ЗАБРАНЯВА на Т.Т., със сочена по-горе самоличност, да приближава  В.Х., със сочена по-горе самоличност, както и жилището й, находящо се в ***, за срок от 18 месеца.

          НА ОСНОВАНИЕ чл.5, ал.4 от Закона за защита срещу домашно насилие НАЛАГА ГЛОБА на Т.Т. със сочени по-горе данни  в размер на 200 лв.

          НА ОСНОВАНИЕ чл.11, ал.2 от Закона за защита срещу домашно насилие ОСЪЖДА Т.Т. със сочени по-горе данни  да заплати д.т. в размер на 30 лв.

          ОСЪЖДА Т.Т. със сочени по-горе данни да заплати на В.Х. със сочена по-горе самоличност, направените деловодни разноски в размер на 6,20 лв.

          КОПИЕ от решението и от заповедта да се връчат на страните, както и на РУ „Полиция” гр. Левски.

          РЕШЕНИЕТО подлежи на обжалване пред ПЛЕВЕНСКИ ОКРЪЖЕН СЪД в 7-дневен срок от днес, като обжалването НЕ СПИРА изпълнението на заповедта.

         

                                      РАЙОНЕН СЪДИЯ: