Р   Е   Ш   Е   Н   И   Е

гр.Левски, 20.05.2014 г.

                                 

В   ИМЕТО  НА НАРОДА

 

Районен съд гр.Левски І-ви граждански състав в публично заседание на двадесети май през две хиляди  и четиринадесета  година в състав:

                                                     

                                           ПРЕДСЕДАТЕЛ: Наташа Панчева

 

При секретаря И.П., като разгледа докладваното от съдия  Панчева  гражданско дело №250 по описа за 2014 г. и на основание данните по делото и закона,за да се произнесе взе предвид следното:

        Производството е по чл.50 от СК.

 

***********************************************

       Водим от горното, съдът    

Р   Е   Ш   И :

ПРЕКРАТЯВА С РАЗВОД на основание чл.50 от СК гражданския брак между Г.Г., ЕГН **********,*** и К.К., ЕГН **********,***, сключен на * г. в *, с акт за гр.брак №* ***, поради постигнато сериозно и непоколебимо взаимно съгласие.

УТВЪРЖДАВА ПИСМЕНОТО СПОРАЗУМЕНИЕ, постигнато между съпрузите както следва:

1. Родителските права, свързани с възпитанието и отглеждането на роденото през време на брака им дете – малолетният Н.К., ***, ЕГН ********** занапред ще бъдат упражняване от неговата майка Г.Г..

2. Бащата има право на лични отношения с детето всяка първа и трета събота и неделя от месеца от 08:00 часа на съботния ден до 20:00 часа на неделния, както и да прекарва с детето 30 дни от платения си годишен отпуск, когато същия не съвпада с този на майката.

Бащата има право да прекарва с детето в дома си Коледните празници на всяка нечетна година и новогодишните празници на всяка четна година.

3. Бащата се задължава да заплаща ежемесечна издръжка на детето чрез неговата майка и законен представител в размер на 120 лева, считано от влизане в сила на решението за развод до настъпване на причини за нейното изменение или прекратяване.

4. При сключване на брака съпругата не е променяла фамилното си име и по тази причина и след прекратяване на брака ще продължи да носи бащиното си фамилно име Г..

5. След прекратяване на брака между съпрузите издръжка няма да се дължи.

         6. По повод на придобитите през време на брака от съпрузите два броя леки автомобили, то същите се споразумяват следното:

 - в дял на съпруга К.К. се поставя следния лек автомобил „АЛФА РОМЕО” с рег.№*, на цвят *, с идентификационен номер на превозното средство №*, с номер на двигателя №*, на стойност 500 (петстотин) лева.

 - в дял на съпругата Г.Г. се поставя следния лек автомобил „ФОРД *” с рег.№*, на цвят *, с идентификационен номер на превозното средство *, с номер на двигателя №* на стойност 600 (шестстотин) лева.

 - съпрузите се споразумяват, че няма да си доплащат разликата в стойностите на двата автомобила.

         7. Всички други придобити през време на брака движими вещи са индивидуални подаръци на съпрузите и такива за лична употреба, като всеки от съпрузите е получил своите движими вещи.

         8. По време на брака влогове в банки не са набирани.

         9. По време на брака съпрузите не са придобивали недвижими вещи.

         10. По повод на получените от съпрузите през време на брака им два броя банкови кредите, същите се споразумяват следното:

         - Банковият кредит в размер на * лева (десет хиляди лева), получен от * занапред ще бъде погасяван от съпругата Г.Г..

         - Банковият кредит в размер на * лева (десет хиляди лева), получен от * занапред ще бъде погасяван от съпруга К.К..

         11. Семейното жилище на страните – дворно място с построената в него жилищна сграда, находящо се в *** е собственост на родителите на съпругата и занапред ще бъде ползвано от нея.

ОСЪЖДА Г.Г. ЕГН **********,*** ДА ЗАПЛАТИ по сметка на ВСС – ЛРС държавна такса в размер на 15 лв. на основание чл.6, ал.1, т.3 от Тарифа за държавните такси, които се събират от съдилищата по ГПК.

 

ОСЪЖДА К.К., ЕГН **********,***, ДА ЗАПЛАТИ по сметка на ВСС – ЛРС  държавна такса в размер на 15 лв. на основание чл.6, ал.1, т.3 от Тарифа за държавните такси, които се събират от съдилищата по ГПК и на основание чл.7, ал.1, т.2 от Тарифа за държавните такси, които се събират от съдилищата по ГПК сумата от 86,40 лева за д.т. върху искът за издръжка.

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

 

РАЙОНЕН СЪДИЯ: