Р   Е   Ш   Е   Н   И   Е

гр.Левски, 20.05.2014 г.

                                 

В   ИМЕТО  НА НАРОДА

 

Районен съд гр.Левски І-ви граждански състав в публично заседание на двадесети май през две хиляди  и четиринадесета  година в състав:

                                                     

                                           ПРЕДСЕДАТЕЛ: Наташа Панчева

 

При секретаря И.П., като разгледа докладваното от съдия  Панчева  гражданско дело №275 по описа за 2014 г. и на основание данните по делото и закона,за да се произнесе взе предвид следното:

        Производството е по чл.50 от СК.

 

***********************************************

       Водим от горното, съдът    

Р   Е   Ш   И :

ПРЕКРАТЯВА С РАЗВОД на основание чл.50 от СК гражданския брак между А.Д., ЕГН **********,*** и Г.Д., ЕГН **********,***, сключен на * г. в *, с акт за гр.брак №* ***, поради постигнато сериозно и непоколебимо взаимно съгласие.

УТВЪРЖДАВА ПИСМЕНОТО СПОРАЗУМЕНИЕ, постигнато между съпрузите както следва:

1. Двете страни А.Д. и Г.Д. се съгласяват бракът им да бъде прекратен поради сериозното им и непоколебимо взаимно съгласие, без съдът да издирва мотивите им за прекратяването на брака – чл.50 от СК.

2. Родителските права върху роденото от брака малолетно дете Г.Д. с ЕГН ********** се предоставят на майката А.А..

3. Бащата ще заплаща ежемесечна издръжка в размер на 85 лева за малолетното си дете Г.Д.,  чрез неговата майка А.А., до настъпване на причини за нейното изменение или прекратяване.

4. На бащата Г.Д. се предоставя следния режим на лични отношения с детето Г.Д., а именно: всяка първа и трета събота и неделя от месеца от 16,00 часа до 20,00 часа в съботния ден и от 10,00 часа до 20,00 часа в неделя, както и две седмици през лятото, несъвпадащ с платения годишен отпуск на майката.

5. Никой от съпрузите не желае и няма претенции за издръжка на другия съпруг.

         6. След развода съпругата ще възвърне предбрачната си фамилия А..

         7. Семейното жилище находящо се в ***, се предоставя за ползване на молителя Г.Д..

         8. Молителите не са придобивали недвижими имоти по време на брака си.

         9. Движимите вещи придобити по време на брака са индивидуални подаръци и такива за лична употреба и са поделени от страните съобразно нуждите на детето.

ОСЪЖДА А.Д. ЕГН **********,*** ДА ЗАПЛАТИ по сметка на ВСС – ЛРС държавна такса в размер на 15 лв. на основание чл.6, ал.1, т.3 от Тарифа за държавните такси, които се събират от съдилищата по ГПК.

 

ОСЪЖДА Г.Д., ЕГН **********,***, ДА ЗАПЛАТИ по сметка на ВСС – ЛРС  държавна такса в размер на 15 лв. на основание чл.6, ал.1, т.3 от Тарифа за държавните такси, които се събират от съдилищата по ГПК и на основание чл.7, ал.1, т.2 от Тарифа за държавните такси, които се събират от съдилищата по ГПК сумата от 61,20 лева за д.т. върху искът за издръжка.

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

 

РАЙОНЕН СЪДИЯ: