Р  Е  Ш  Е  Н  И  Е

гр. Левски, 21.04.2016 год.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

РАЙОНЕН СЪД Левски, І граждански състав, в открито  заседание на  деветнадесети април през две хиляди и шестнадесета година, в състав:

 

                            ПРЕДСЕДАТЕЛ: НАТАША ПАНЧЕВА

 

при секретаря Вана Д. като разгледа докладваното от съдията Панчева  гр.дело № 217 по описа за 2016 година и на основание данните по делото и закона, за да се произнесе, взе предвид следното:

  Производството е по реда на чл.127 ал.1 от Семейния кодекс.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Водим от горното, съдът

Р   Е   Ш   И:

УТВЪРЖДАВА постигнатото споразумение между молителите, както следва:

ПРЕДОСТАВЯ упражняването на родителските права върху роденото малолетно  дете Е. Я. С., ЕГН-********** на майката Т.С. *** с ЕГН-**********

Определя местоживеенето на детето Е. Я. С. ЕГН-********** при майката Т.С. ***, с ЕГН-**********.

ОПРЕДЕЛЯ режим на лични контакти между детето Е. Я. С. ЕГН-********** и бащата Я.Т.С.  с последен известен адрес ***, с ЕГН-**********, както следва: всеки първи и трети петък, събота и неделя в месеца за времето от 17.00 часа на петъчния ден до 17.00 часа в неделя, с преспиване при бащата, както и 15 дни през лятата и 15дни през зимата, като този период не съвпада с платения отпуск на майката, новогодишните празници  от 30.12. до 02.01.; всяка година за рождения ден на бащата- 29.10. бащата има право на свиждане с детето и след предварителна уговорка с майката.

  ОСЪЖДА  Я.Т.С.  с последен известен адрес ***, с ЕГН-********** да заплаща на малолетното дете Е.Я. С., ЕГН-********** чрез нейната майка и законен представител Т.С. ***, с ЕГН-********** ежемесечна издръжка в размер на 105.00лева, считано от влизане в сила на решението на съда, ведно със законната лихва за всяка просрочена вноска, до настъпване на основания за изменяване или прекратяване на издръжката, вместо определената издръжка по гр.д. № 348/2015 г на ЛРС.

ОСЪЖДА  Я.Т.С.  с последен известен адрес ***, с ЕГН-********** да заплати в полза на съдебното ведомство ВСС-РС Левски, сумата 73.80 лева (седемдесет и три лева и осемдесет стотинки), представляваща държавна такса върху присъдения размер на издръжката.

РЕШЕНИЕТО  е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

 

 

                           РАЙОНЕН СЪДИЯ: