Р   Е   Ш   Е   Н   И   Е

гр.Левски, 10.05.2016  г.

                                

В   ИМЕТО  НА НАРОДА

 

РАЙОНЕН СЪД гр.Левски І-ви граждански състав в публично заседание на десети май през две хиляди и шестнадесета година в състав:

                                                      

                                                        ПРЕДСЕДАТЕЛ: Наташа Панчева

 

При секретаря И.П., като разгледа докладваното от съдия  Панчева  гражданско дело №277 по описа за 2016 г. и на основание данните по делото и закона, за да се произнесе взе предвид следното:

         *************************************************

        Водим от горното, съдът 

 

Р   Е   Ш   И  :

ПРЕКРАТЯВА С РАЗВОД на основание чл.50 от СК гражданския брак между Р.Г.Б., ЕГН ********** с постоянен адрес: *** и Д.И.Б., ЕГН ********** ***, сключен на *** г. в гр.Б., с акт за гр.брак №* от *** година на Община гр.Б., поради постигнато сериозно и непоколебимо взаимно съгласие.

УТВЪРЖДАВА ПИСМЕНОТО СПОРАЗУМЕНИЕ, постигнато между съпрузите както следва:

І.Родителските права, свързани с възпитанието и отглеждането на роденото през време на брака ни дете – малолетната А.. Д. Б., ЕГН **********, родена на *** г., занапред ще бъдат упражнявани от нейната майка Р.Г.Б..

Роденото през време на брака ни дете – Б. Д. Б., родена на *** г. е вече пълнолетно и в тази връзка не следва да бъде обсъждан въпроса за родителски права.         

         ІІ.Бащата има право на лични отношения с детето всяка първа и трета събота и неделя от месеца от 08:00 часа на съботния ден до 20:00 часа на неделния, както и да прекарва с детето 30 дни от платения си годишен отпуск, когато същия не съвпада с този на майката.

Бащата има право да прекарва с детето в дома си Коледните празници на всяка нечетна година и Новогодишните празници на всяка четна година.

ІІІ. Бащата се задължава да заплаща ежемесечна издръжка на детето, чрез неговата майка и законен представител в размер на 110 лева, считано от влизане в сила на решението за развод до настъпване на причини за нейното изменение или прекратяване.

ІV. След прекратяване на брака съпругата ще продължи да носи брачното си фамилно име Б..

V. След прекратяване на брака между съпрузите издръжка няма да се дължи.  

VІ. Семейното жилище на страните – два съседни, съединени апартамента, находящи се в ******, след прекратяване на брака ще бъдат ползвани и от двамата съпрузи.

ОСЪЖДА Р.Г.Б., ЕГН ********** с постоянен адрес: *** да заплати в полза на съдебното ведомство ВСС – РС – Левски окончателна държавна такса в размер на 25 лева.

ОСЪЖДА Д.И.Б., ЕГН ********** *** да заплати в полза на съдебното ведомство ВСС – РС – Левски окончателна държавна такса в размер на 25 лева.

ОСЪЖДА на основание чл.78, ал.6, във вр. с чл.7, ал.1, т.2 от Тарифа за държавните такси, които се събират от съдилищата по ГПК Д.И.Б., ЕГН ********** ***, ДА ЗАПЛАТИ сумата от 79,20  (седемдесет и девет лева и двадесет стотинки) лева за д.т. върху искът за издръжка.

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

 

РАЙОНЕН СЪДИЯ :