П Р О Т О К О Л

 

гр.Левски, 25.05.2016 г.

 

Районен съд гр.Левски, първи граждански състав, в публично съдебно заседание на двадесет и пети май две хиляди и шестнадесета година в състав:

 

              Председател: Наташа Панчева

                                                Съдебни заседатели:

                                                                     

при участието на секретаря И.П. прокурора сложи за разглеждане гр. дело № 50 по описа за 2016 год., докладвано от съдия Панчева.

          На именното повикване в 10:05 часа се явиха:

………………………………………………………………………………………………………………

Съдът счита, че следва да одобри така постигнатата между страните спогодба, както и да допусне предварително изпълнение в частта за издръжката, поради което

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

ОДОБРЯВА постигнатата между Л.Е.П., ЕГН ********** и Л.Т.И., ЕГН **********, спогодба, съгласно която при условията на чл.127, ал.3 от СК:

- Родителските права по отношение на детето Х. Л. И. ЕГН ********** да се предоставят на майката Л.Е.П., ЕГН **********, временно до окончателно приключване на делото с влязло в сила решение, а на бащата Л.Т.И., ЕГН **********, се определят временно до окончателното приключване на делото следния режим на лични контакти с детето:

- всяка първа и трета седмица от месеца, с преспиване като бащата има право да взема детето в петък в 18:00 часа и да го връща до 19:00 часа на неделния ден, при осъществяването на този режим на лични отношения за първа седмица от месеца ще се счита тази седмица през която всички дни от седмицата носят дати от съответния месец.

- Бащата ще взема детето всяка нечетна година на Великден от 10:00 часа на разпети петък до 17:00 часа на понеделник; на Коледа от 10:00 часа на 24.12. до 17:00 часа на 29.12. и всяка четна година на Нова година от 10:00 часа на 30.12. до 17:00 часа на 03.01. както и на Гергьовден от 10:00 часа на 06.05. до 19:00 часа на 06.05.; бащата ще взема детето през лятната ваканция общо за четири седмици, които четири седмици ще са разпределени на по два периода от по 14 последователни дни всеки, през време което не съвпада с платения годишен отпуск на майката като съответно първия период от 14 последователни дни ще е през първата, а втория период от 14 последователни дни ще е през втория период на ваканцията. Първия период от 14 последователни дни ще бъде през месеците юни-юли, а втория период през месец август.

- Майката се задължава в срок от 30.04. да уведоми писмено бащата кога ще ползва платения си годишен отпуск, кои са дните през които детето не е на лагер или на организирана почивка и може да осъществи режима през лятната ваканция с бащата.

- Майката се задължава да организира ползването на платения си годишен отпуск, пребиваването на детето на лагер по такъв начин, че в посочените по-горе месеци юни, юли или август да има минимум период от 14 последователни дни през които бащата да може да осъществи режим на лични отношения с детето. Ако до 30.04. на всяка година майката не уведоми писмено бащата то той ще има правото сам да определи дните, в които ще взема детето като уведоми за това писмено майката до 30.05. на всяка година. Този режим на лични контакти ще се осъществява от 09:00 часа на първия ден от периода до 20:00 часа на последния ден на периода.

- Бащата има право да присъства на рождените и именните дни на детето, както и да взема детето за своя рожден ден независимо дали съвпада с времето му за виждане и вземане, в нечетните години бащата има право да взема детето в рождения ден на детето от 16:00 часа до 20:00 часа, бащата да има право да присъства на празниците в детската градина или в училище, както и на родителските срещи и в двете.

- Бащата Л.Т.И., ЕГН ********** да заплаща на детето си Х. Л. И., ЕГН ********** ежемесечна издръжка в размер на 150 лева, платима чрез неговата майка и законен представител Л.Е.П., ЕГН **********, платима до 10-то число на месеца, за който се дължат, считано от датата на завеждане на исковата молба в съда (25.01.2016 г.) до влизане в сила на съдебното решение за същата в настоящето исково производство.

ДОПУСКА на основание чл.242 от ГПК предварително изпълнение на определението в частта за издръжката.

ПРЕКРАТЯВА производството за привременни мерки по гр.д. №50/2016 година по описа на РС – Левски, поради постигнатата между страните спогодба.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

          Протоколът е написан в с.з., което приключи в 11:30 часа.

 

 

СЕКРЕТАР:                          РАЙОНЕН СЪДИЯ: