Р   Е   Ш   Е   Н   И   Е

гр.Левски,10. 04.2017 г.

                                 

В   ИМЕТО  НА НАРОДА

 

РАЙОНЕН СЪД гр.  ЛЕВСКИ І-ви  състав в закрито заседание на  десети април    през две хиляди  и седемнадесета  година в състав:

                                             ПРЕДСЕДАТЕЛ: Наташа Панчева

При секретаря ………, като разгледа докладваното от съдия  Наташа Панчева  гражданско дело №733по описа за 2016г. и на основание данните по делото и закона,за да се произнесе взе предвид следното:

         Производството е по чл. 247 от ГПК

           Постъпила е молба от  М.Д. *** , в която се съдържа искане за поправка на допусната явна фактическа грешка в решение на ЛРС  постановено по делото, като се твърди , че е налице такава в диспозитива на решението при изписване номера на заповедта  вместо 155 , е записано 15 , а и изписване на съседен имот вместо VІ -838 е записано VVІ-838.

          Съдът е изпратил препис от молбата на другата страна. В предоставения срок не е постъпило становище по постъпилото искане за поправка на допуснатата грешка .

            Съдът, като прецени доказателствата по делото и взе предвид доводите на страните, намира за установено следното:

          С решение №25/01.03. 2017 година   постановено по делото  съдът е сее произнесъл по делото.При проверката по делото се установи, че действително  са допуснати сочените грешки  .Ето защо съдът счита молбата за поправка на очевидна фактическа грешка е основателна,поради което тя следва да бъде уважена.

         Водим от горното,съдът

                                                РЕШИ:

         ДОПУСКА поправка на очевидна фактическа грешка в диспозитива на решение  № 25 /01. 03. 2017 год. като вместо написаното в диспозитива на решението на ред 8 цифра 15              ДА СЕ ЧЕТЕ :    „155 г.   а вместо написаното на ред 10: VVІ-838        ДА СЕ ЧЕТЕ :    VІ-838     

          Решението   е неразделна част от решение  № 25 /01. 03. 2017 год  постановено по дело№ 733 .

           Решението за поправката може   да бъде обжалвано по реда , по който се обжалва решението по делото.

          Препис от решението да се връчи на страните .

                                              РАЙОНЕН СЪДИЯ: