РЕШЕНИЕ

гр. ЛЕВСКИ, _03.05._ 2017  г.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

Районен съд гр.Левски в публичното съдебно заседание на _трети май_ 2017 г. в състав:

                       Председател: _СТОЙКА МАНОЛОВА_

                                Съдебни заседатели:

                                                       Членове:

при участието на секретаря _В.Д._ и прокурора ­­__, като разгледа докладваното от съдия Манолова гр. дело № ­­_233_ по описа  за _2017_ год., за да се произнесе, взе предвид следното:

 

          Производството е по реда на глава ІІ от Закона за защита от домашното насилие.

………………………………………………………………………………..

       

          На основание изложеното, съдът

 

                                                Р Е Ш И:

          ДА СЕ ИЗДАДЕ заповед за защита на В.Д.Н. ***, ЕГН **********, като със същата следва да се наложат следните мерки за защита:

- На основание чл.5, ал.1, т.2 от ЗЗДНОТСТРАНЯВА НА В.С.Н. ***, ЕГН**********, от  съвместно обитаваното жилище на адрес: гр. ***  за срок от 8 месеца;

- На основание чл.5, ал.1, т.3 от ЗЗДНЗАБРАНЯВА на В.С.Н., ЕГН********** да приближава В.Д.Н., ЕГН **********, както и жилището им  на адрес: гр. *** - за срок от 8 месеца.

ОСТАВЯ БЕЗ УВАЖЕНИЕ молбата на В.Д.Н., ЕГН **********, за налагане на следната мярка за закрила - задължаване на извършителя В.С.Н., ЕГН ********** да посещава специализирани програми, като НЕОСНОВАТЕЛНА.

ПРЕДУПРЕЖДАВА В.С.Н., ЕГН**********, на основание чл. 16, ал.2 от ЗЗДН, че при неизпълнение на заповедта ще бъде задържан незабавно на основание чл. 21, ал.2 от ЗЗДН и ще бъдат уведомени органите на прокуратурата.

             НА ОСНОВАНИЕ чл.5, ал.4 от Закона за защита срещу домашно насилие НАЛАГА ГЛОБА на В.С.Н., със сочени по-горе данни,  в размер на 200 лв.

          НА ОСНОВАНИЕ чл.11, ал.2 от Закона за защита срещу домашно насилие ОСЪЖДА В.С.Н., със сочени по-горе данни,  да заплати д.т. в размер на 25 лв.

ОСЪЖДА В.С.Н., със сочени по-горе данни,  да заплати на В.Д.Н. направените деловодни разноски в размер на 400 лв.

          КОПИЕ от решението и от заповедта да се връчат на страните, както и на РУ на МВР гр.Левски.

          РЕШЕНИЕТО подлежи на обжалване пред ПЛЕВЕНСКИ ОКРЪЖЕН СЪД в 7-дневен срок от днес, като обжалването НЕ СПИРА изпълнението на заповедта.

         

                                                 РАЙОНЕН СЪДИЯ: