РЕШЕНИЕ

 

гр. ЛЕВСКИ, _12.05._ 2017 г.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд гр.Левски в публичното съдебно заседание на _десети май_ 2017 г. в състав:

 

                       Председател: _ПАЛМИРА АТАНАСОВА_

                                 Съдебни заседатели:

                                                        Членове:

при участието на секретаря _Я.Д._ и прокурора ­­__, като разгледа докладваното от съдия Атанасова гр.дело № _293_ по описа  за _2017_ год., за да се произнесе, взе предвид следното:

          Постъпила е  молба с правно основание чл.50 от СК.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

 Водим от горното, съдът

 

Р  Е  Ш  И :

 

          НА ОСНОВАНИЕ  чл.50 от СК ПРЕКРАТЯВА сключения на 21.07.2007 г. в гр.Левски, област Плевен, граждански брак между Б.Н.Д., ЕГН **********,***, и М.К.Д., ЕГН **********,***, поради постигнато между тях сериозно и непоколебимо взаимно съгласие за развод.

          УТВЪРЖДАВА постигнатото между Б.Н.Д. и М.К.Д. споразумение, съгласно което:

РОДИТЕЛСКИТЕ ПРАВА по отношение на детето С.М.К., ЕГН **********, роден на *** г., се предоставят за упражняване на бащата М.К.Д..

ДЕТЕТО С.М.К., ЕГН **********, ще живее на адреса, на който живее бащата М.К.Д.:***.

МАЙКАТА Б.Н.Д., ЕГН **********, ще заплаща ежемесечна издръжка за детето С.М.К., ЕГН **********, чрез неговия баща и законен представител М.К.Д., ЕГН **********, в размер на 115 (сто и петнадесет) лева, считано от 01.05.2017 г., ведно със законната лихва върху всяка просрочена или забавена вноска, до настъпване на причини за нейното изменение или отмяна.

МАЙКАТА Б.Н.Д., ЕГН **********, ще има право да вижда детето С.М.К. всяка първа събота и трета неделя от месеца от 9:30 до 16:00 часа, както и след предварителна договорка между молителите.

РОДИТЕЛСКИТЕ ПРАВА по отношение на децата Н.М.К., ЕГН **********, роден на *** г. и С.М.К., ЕГН **********, родена на *** г., се предоставят за упражняване на майката Б.Н.Д..

ДЕЦАТА Н.М.К., ЕГН **********, и С.М.К., ЕГН **********, ще живеят на адреса, на който живее майката Б.Н.Д.:***.

БАЩАТА М.К.Д., ЕГН **********, ще заплаща ежемесечна издръжка за децата Н.М.К., ЕГН **********, и С.М.К., ЕГН **********, чрез тяхната майка и законен представител Б.Н.Д., ЕГН **********, в размер на 115 (сто и петнадесет) лева за всяко едно от тях, считано от 01.05.2017 г., ведно със законната лихва върху всяка просрочена или забавена вноска, до настъпване на причини за нейното изменение или отмяна.

БАЩАТА М.К.Д., ЕГН **********, ще има право да вижда децата Н.М.К., ЕГН **********, и С.М.К., ЕГН **********, всяка първа събота и трета неделя от месеца от 9:30 до 16:00 часа, както и след предварителна договорка между молителите.

СЕМЕЙНОТО ЖИЛИЩЕ, находящо се в гр.****************, се предоставя за ползване на М.К.Д..

ПРИДОБИТИТЕ по време на брака недвижими и движими вещи – отношенията между молителите са уредени извънсъдебно. 

СЛЕД прекратяване на брака молителите няма да си дължат издръжка един на друг.

СЛЕД прекратяване на брака молителката ще носи предбрачното си фамилно име Г.

РАЗНОСКИТЕ по делото остават за всеки един от молителите така, както са направени.

ОСЪЖДА Б.Н.Д., със сочена по-горе самоличност, да заплати окончателна държавна такса за развод в размер на 20 лв., както и д.т. върху размера на издръжката, а именно д.т. в размер на 82,80 лв.

ОСЪЖДА М.К.Д., със сочена по-горе самоличност, да заплати окончателна държавна такса за развод в размер на 20 лв., както и д.т. върху размера на издръжката, а именно д.т. в размер на 165,60 лв.

          РЕШЕНИЕТО е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

 

                                  РАЙОНЕН СЪДИЯ: