ОПРЕДЕЛЕНИЕ 

 

         Районен съд гр. Левски в закрито заседание на  _двадесет и осми април _ две хиляди и седемнадесета година в състав:

 

          ПРЕДСЕДАТЕЛ: СТОЙКА МАНОЛОВА

          ЧЛЕНОВЕ:………

 

разгледа докладваното ч. гр. д. №_180_ по описа за _2017_г., и на основание данните по делото и закона, за да се произнесе, взе предвид следното:

         В районен съд гр. Левски е постъпила молба от ГЛАВНА ДИРЕКЦИЯ „ИЗПЪЛНЕНИЕ НА НАКАЗАНИЯТА” – София, представлявана от главния директор чрез юрисконсулт Л. П. Н. с искане за назначаване на особен представител по изп. дело №44/2016 г. по описа на СИС – Левски на длъжника Р.Г.П., ЕГН **********, в която се твърди, че изпълнителното дело е образувано въз основа на представен изпълнителен лист, по което длъжникът е осъден да заплати присъдено юисконсултско възнаграждение за две инстанции. Твърди се, че е направен опит за връчване на покана за доброволно изпълнение на известния адрес, но поради връщане на книжата в цялост същите са връчени по реда на чл. 47 от ГПК. По делото бил наложен запор върху получаваната от длъжника пенсия, с оглед разпределение на постъпилите суми, е необходимо да бъде назначен особен представител.

Съгласно разпореждане на съдията докладчик е изпратено  искане до ПлАК за определяне на адвокат, който да бъде назначен като представител на длъжника, както и да бъде определено възнаграждението за посочения адвокат, което следва да се внесе като депозит от взискателя, съгласно разпоредбата на чл. 47 ал. 6 от ГПК.

ПлАК  с уведомително писмо, уведомява РС Левски, че в производството е определен за назначаване адвокат Е.Г.Р. и е определено възнаграждение в размер на 150 лв. Взискателят по изпълнителното дело е внесъл определеното от ПлАК възнаграждение като депозит.

         При това положение, съдът намира, че следва да бъде назначен като представител на длъжника по изпълнителното дело  адв. Е.Г.Р. – определен за назначаване като такава от ПлАК.

 На основание изложеното, съдът

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

НАЗНАЧАВА адв. Е. Г. Р. за представител на Р. Г. П., с ЕГН ********** длъжник по изпълнително дело 44/2016 по описа на СИС при РС Левски.

ДА СЕ връчи на адв. Р. препис от настоящото определение.

На адв. Р. да се изплати възнаграждение в размер на 150 лв. от внесения депозит.

Копие от настоящото определение да се изпрати на СИС – Левски, за прилагане към изпълнително дело 44/2016.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО не подлежи на обжалване.

 

        

                                           РАЙОНЕН СЪДИЯ