ПРОТОКОЛ

                                                            

гр. ЛЕВСКИ,   15.05._ 2017 г.

Районен съд гр.Левски в публично съдебно заседание на _петнадесети май_ 2017 г. в състав:

 

   Председател: ПАЛМИРА АТАНАСОВА

        Съдебни заседатели:

 

при участието на секретаря _Я.Д._ и прокурора ­­_   сложи за разглеждане _гр._ дело № ­­ 260  по описа  за _2017_ год., докладвано от съдия _Атанасова_

На именното повикване в _10.00_ часа се явиха:

На второ четене в 11.35 часа:

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

        Съдът намира, че така постигнатата между страните спогодба не противоречи на закона и морала, и като такава следва да бъде одобрена.

        След одобряване на спогодбата, производството по делото по предявения иск с правно основание чл.127, ал.2 от СК следва да бъде прекратено, поради постигната спогодба.

        По предявения иск по чл.127а от СК, производството по делото също следва да бъде прекратено, но поради оттегляне на иска от ищцовата страна. Оттеглянето на този иск е направено в първото по делото съдебно заседание и ответникът е изразил своето съгласие за това.

        На основание изложеното, съдът

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

ОДОБРЯВА постигнатата спогодба между В.Р.С., ЕГН **********,***, и В.Н.Ч., ЕГН **********, с адрес: ***, по силата на която:

УПРАЖНЯВАНЕТО на родителските права по отношение на малолетното дете С.В.Ч., ЕГН **********, родена на *** ***, се предоставя на майката В.Р.С., ЕГН **********.

МЕСТОЖИВЕЕНЕТО на детето се определя на адреса на майката В.Р.С.,***.

БАЩАТА В.Н.Ч., ЕГН **********, с адрес: ***, ще заплаща ежемесечна издръжка за детето С.В.Ч., ЕГН **********, чрез нейната майка и законен представител В.Р.С., ЕГН **********, в размер по 115 (сто и петнадесет) лева, считано от 01.04.2017 г. до настъпване на причини и условия за нейното изменяване или прекратяване.

НА БАЩАТА В.Н.Ч., ЕГН **********, се определя режим на лични контакти с детето С.В.Ч., ЕГН **********, всяка първа и трета събота и неделя от месеца, както следва:

- през една от седмиците бащата има право да вземе детето  в 9 часа на съботния ден и следва да върне детето на майката до 17 часа на неделния ден, като детето може да остане при бащата с преспиване;

- през една от седмиците бащата има право да вземе детето в 9 часа на съботния ден и следва да върне същото на майката в 18 часа на същия ден, както и да вземе детето на следващия ден в неделя в 9 часа и да върне същото на майката в 16 часа;

БАЩАТА В.Н.Ч., ЕГН **********, има право да взема детето С.В.Ч., ЕГН **********,  при себе си и на 25 и 31 декември, за времето от 9 до 18 часа.   

ОСЪЖДА В.Н.Ч., ЕГН **********, да заплати държавна такса върху размера на издръжката, а именно д.т. в размер на 82,80 лв.

        ПРЕКРАТЯВА производството по делото, поради постигната между страните спогодба в частта по предявения иск с правно основание чл.127, ал.2 от СК.

        ПРЕКРАТЯВА производството по делото, поради оттегляне на иска в частта по предявения иск с правно основание чл.127а от СК.

        ОПРЕДЕЛЕНИЕТО в частта, в която се одобрява постигнатата между страните спогодба, е окончателно и не подлежи на обжалване.

        ОПРЕДЕЛЕНИЕТО в частта, в която се прекратява производството по делото, подлежи на обжалване пред Плевенски окръжен съд в едноседмичен срок от днес.

 

          Протоколът е написан в с.з., което приключи в 11.50 часа.

 

 

        СЕКРЕТАР:                     РАЙОНЕН СЪДИЯ: