РЕШЕНИЕ

 

гр. ЛЕВСКИ, _ 14.05._ 2018 г.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд – Левски, в публичното съдебно заседание на _трети май_ 2018 г. в състав:

 

                                            Председател: _СТОЙКА МАНОЛОВА_

                                         Съдебни заседатели:

                                                                Членове:

 

при участието на секретаря _Ваня Димитрова_ и прокурора ­­__, като разгледа докладваното от съдия Манолова гр. дело № ­_264_ по описа  за _2018_ год., за да се произнесе, взе предвид следното:

 

         Постъпила е  молба с правно основание чл.127, ал.1 от СК.

Молителите К.А.Р., ЕГН **********,*** и А.Ж.А., ЕГН **********,***, са заявили, че сключили извънсъдебно споразумение по чл.127, ал.1 от СК, уреждащо всички отношения помежду им относно родителските права, местоживеенето, лични отношения и издръжка на детето М. А.Ж., ЕГН **********. Молителите твърдят, че споразумението е в най – добрия интерес на детето, не противоречи на закона и морала, поради което молят да бъде утвърдено.

Към молбата са приложени писмени доказателства: извънсъдебно споразумение и удостоверение за раждане на детето.

         Съдът, като прецени събраните по делото доказателства, приема за установено следното:

         Страните са представили по делото споразумение по чл.127, ал.1 от СК, което се урежда пълно и всестранно всички отношения между страните, не противоречи на закона и морала, поради което съдът намира, че същото следва да бъде утвърдено.

         Предвид постигнатото споразумение между страните, съдът намира, че разноските по делото следва да бъдат оставени така, както са направени.

При този изход на делото следва А.Ж.А., да бъде осъден да заплати да заплати д.т. върху размера на издръжката от 93.60 лв.

 

Водим от горното, съдът

 

Р  Е  Ш  И :

 

         УТВЪРЖДАВА постигнатото между К.А.Р., ЕГН **********,*** и А.Ж.А., ЕГН **********, с адрес: ***, лично и в качеството на родители на непълнолетното дете М. А.Ж., ЕГН ********** споразумение, съгласно което:

Упражняването на родителските права по отношение на детето М. А.Ж., ЕГН ********** се предоставят на майката К.А.Р., ЕГН **********, като бъде определено местоживеенето на детето по постоянния адрес на майката: с. ***

На бащата А.Ж.А., ЕГН **********, с адрес: *** се определя режим на лични отношения с детето М. А.Ж., ЕГН ********** всяка първа събота и трета неделя от месеца, за времето от 10:00 часа до 16:00 часа, както и по всяко друго време след предварителна уговорка с майката, като срещите бъдат на територията на гр.Левски, както и 15 дни през зимата.

Бащата А.Ж.А., ЕГН **********, ще заплаща по 130 (сто и тридесет) лева месечна издръжка за детето М. А.Ж., ЕГН **********, със съгласието на неговата майка и законен представител К.А.Р., ЕГН **********, считано от 01.05.2018г., ведно със законната лихва върху всяка просрочена или забавена вноска, до настъпване на причини за нейното изменение или отмяна.

ОСЪЖДА А.Ж.А., ЕГН **********,*** да заплати д.т. върху размера на издръжката от 93.60 лв.

         РЕШЕНИЕТО е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

 

                                               РАЙОНЕН СЪДИЯ: