О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

 

гр.Левски,27.04. 2018г.

 

                                       В ИМЕТО НА НАРОДА

 

РАЙОНЕН СЪД гр.ЛЕВСКИ, І-ви състав в закрито заседание на двадесет и седми  април  през   две хиляди и  осемнадесета година в състав:

 

                                              ПРЕДСЕДАТЕЛ: НАТАША  ПАНЧЕВА

 

като разгледа докладваното от съдия  Панчева   гр.дело №184по описа за 2018г. и на основание данните по делото и закона, за да се произнесе, взе предвид следното:

                 В ЛРС е постъпила  искова молба от  К.Т.К.   против  Т.А.К.  с посочен адрес *** посочено павн основание чл. 49 , ал. 1от СК .

            Провеждайки своята процесуално правна защита ,ответника по делото,с отговора    си по чл. 131 от ГПК е направил възражение за  местна подсъдност .    Съгласно  разпоредбата на чл. 105 от ГПК   искът  се предявява   пред съда , в който е  постоянният адрес  на ответника. Съдът като съобрази, че ответникът е с посочен адрес в   гр. *******   обл. ****** , ул. „ *********** „ № * , вх* ,ет. * ап. *,  то компетентен да се произнесе по  исковата молба  е РСгр.  В. Търново   Ето защо  молбата като основателна следва да се уважи .

           При това положение следва да се прекрати производството по  гр д. № 184/18г. по описа на ЛРС и делото да се изпрати по подсъдност на РС гр.  Велико Търново  .

О П Р Е Д Е Л И :

ПРЕКРАТЯВА производството по  гр д. № 184 /18г. по описа на ЛРС и ИЗПРАЩА делото по подсъдност на по подсъдност на РС гр.  Велико Търново .

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО може да се обжалва  пред Плевенски окръжен съд с частна  жалба  в едноседмичен срок от получаване на съобщението.

 

                                                     РАЙОНЕН СЪДИЯ: