Р Е Ш Е Н И Е

 

гр.Левски, 12.04.2019г.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд – гр.Левски, III състав, в открито съдебно заседание на дванадесети март през две хиляди и осемнадесета година, в състав:

                                           

ПРЕДСЕДАТЕЛ: ДЕСИСЛАВА НИКОЛАЕВА

 

при участието на секретаря Илияна Петрова, като разгледа докладваното от съдия Николаева гр.д.№690 по описа за 2018г., за да се произнесе, взе предвид следното:

 

Производството по делото е образувано по искова молба от Е.А.Й. против А.К.Л., с правно основание чл.127, ал.2 от СК, чл.143 от СК и чл.149 от СК………………………………………………………………………………………………………………………….

Мотивиран от горното, съдът

 

РЕШИ:

 

ПРЕДОСТАВЯ на основание чл.127, ал.2 от СК упражняването на родителските права по отношение на малолетното дете М. Е. А. с ЕГН:********** на неговия баща Е.А.Й. с ЕГН:**********.

ОПРЕДЕЛЯ местоживеене на детето М. Е. А. с ЕГН:**********  на адреса на неговия баща Е.А.Й.,***.

ОПРЕДЕЛЯ режим за осъществяване на лични отношения на майката А.К.Л., ЕГН:********** с детето М. Е. А. с ЕГН:**********, както следва: всяка първа и трета събота от месеца от 10,00 часа до 15,00 часа в гр.Левски.

ОСЪЖДА на основание чл.143 от СК А.К.Л., ЕГН:**********, с адрес: ***, да заплаща на детето М. Е. А. с ЕГН:**********, чрез неговия баща Е.А.Й., ЕГН:**********,  ежемесечна издръжка в размер на 160 лв. /сто и шестдесет лева/, считано от 12.10.2018г. – датата на предявяване на исковата молба, до настъпване на обстоятелства, обуславящи изменение или прекратяване на издръжката, като ОТХВЪРЛЯ иска за разликата над присъдения размер до пълния претендиран размер от 300 лв., като неоснователен.

ОСЪЖДА на основание чл.149 от СК А.К.Л., ЕГН:**********, с адрес: ***, да заплати на малолетното си дете М. Е. А. с ЕГН:**********, чрез неговия баща Е.А.Й., ЕГН:**********, сума в размер на 1400 лв., представляваща издръжка за минало време за периода 12 декември 2017г. - 12 октомври 2018г., като ОТХВЪРЛЯ иска за разликата над присъдения размер до пълния претендиран размер от 3000 лв., като неоснователен.

ДОПУСКА на основание чл.242, ал.1 от ГПК предварително изпълнение на решението в частта относно присъдените суми за издръжка.

ОСЪЖДА на основание чл.78, ал.6 от ГПК А.К.Л., ЕГН:**********, с адрес: ***, да заплати по сметка на РС-Левски държавна такса върху присъдения размер на издръжката в общ размер на 286,40лв.

ОСЪЖДА на основание чл.78, ал.1 от ГПК А.К.Л., ЕГН:**********, с адрес: ***, да заплати на Е.А.Й., ЕГН:**********, с адрес:г*** сума в общ размер на 419,10 лв., представляваща направените от него деловодни разноски съразмерно с уважената част от исковите претенции.

РЕШЕНИЕТО подлежи на обжалване пред Плевенски окръжен съд в двуседмичен срок от връчването му на страните.

Препис от решението да се връчи на страните. На ответницата препис да се връчи чрез назначения й особен представител, както и да бъде направен опит за връчване на адреса, посочен по делото.

 

 

                                                                      РАЙОНЕН СЪДИЯ: