РЕШЕНИЕ

 

гр. ЛЕВСКИ, _14.06. 2019 г.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд гр. Левски в публичното съдебно заседание на _трети юни _ 2019 г. в състав:

 

                       Председател: _ПАЛМИРА АТАНАСОВА_

                                Съдебни заседатели:

                                                       Членове:

 

при участието на секретаря _Янка Димитрова_ и прокурора ­­__, като разгледа докладваното от съдия Атанасова гр. дело № ­­_254_ по описа  за _2019_ год., за да се произнесе, взе предвид следното:

          Предявен е иск с правно основание чл.150 от СК.

………………………………………………………………………………..

На основание изложеното, съдът

                                      Р  Е  Ш  И:

На основание чл.150 от СК ИЗМЕНЯ определения размер на издръжката – определена  по гр.д.*** г.  по описа на РС ***, като вместо определената издръжка в размер на 130 лв. за детето Б. Б. Б. осъжда П.С.П. ***, с ЕГН ********** да заплаща  по 190 лв. месечна издръжка на малолетното дете Б. Б. Б., с ЕГН **********, платима чрез неговия баща и законен представител Б.Б.Я. ***, ЕГН **********, считано от 04.04.2019 г. до настъпване на причини за нейното изменение или прекратяване, ведно със законната лихва за забава върху всяка просрочена вноска.

За разликата над сумата от 190 лв., до първоначално предявената от 200 лв. ОТХВЪРЛЯ предявения иск като неоснователен.    

ОСЪЖДА П.С.П.  със сочена по-горе самоличност да заплати д.т. върху увеличения размер на издръжката, а именно д.т. в размер на 86,40 лв.

ОСЪЖДА П.С.П. ***, с ЕГН ********** да заплати на Б.Б.Я. ***, ЕГН ********** направените деловодни разноски в настоящото производство в размер на 400 лв.

РЕШЕНИЕТО подлежи на обжалване пред ПлОС в двуседмичен срок от датата на обявяването му - 14.06.2019 г., на основание чл. 315 ал.2 от ГПК.

                                     

РАЙОНЕН СЪДИЯ: