О П Р Е Д Е Л Е Н И Е №

 

 

         Районен съд гр. Левски в закрито заседание на _четиринадесети май_ две хиляди и двадесета година в състав:

 

          ПРЕДСЕДАТЕЛ: СТОЙКА МАНОЛОВА

         

изслуша докладваното от съдия Манолова гр.д. №_873_ по описа за _2019_г., и на основание данните по делото и закона, за да се произнесе, взе предвид следното:

        

В Районен съд - Левски е образувано настоящото съдебно производство по постъпила искова молба срещу Ф.М.Ю..

         На ответника е връчено съобщение по чл. 131 от ГПК по реда на чл. 47 ал.1 от ГПК.

Съгласно определение на съдията - докладчик е изпратено  искане до ПлАК за определяне на адвокат, който да бъде назначен като представител на ответника, съгласно разпоредбата на чл. 47 ал. 6 от ГПК.

В отговор на изпратеното искане, ПлАК  с уведомително писмо уведомява РС-Левски, че в производството е определен за назначаване адвокат А.Л.А.. С определение съдът е назначил адв. А.Л.А. за особен представител на Ф.М.Ю., ЕГН ********** по гр.д. №873/2019 г. описа на РС – Левски, като е постановил да се връчи съобщение по чл. 131 от ГПК на А.Л.А., ведно с препис от исковата молба и от доказателствата по делото, като се дадат и указанията съобразно определение № 38/14.01.2020 г. на РС - Левски по настоящото дело, ведно с копие от настоящото определение и на адвокат А. да се заплати възнаграждение в размер на 300 лв. от внесения депозит.

         На 14.05.2020г. е постъпила молба от ищеца „*****” АД, с която във връзка с образуваното съдебно производство прилагат платежен документ, от който било видно, че задължението е платено, като оставал незаплатен депозит в размер на 300 лв. Ищецът моли в случай, че към момента не е назначен ОП по делото, сумата да бъде възстановена по посочената банкова сметка.

         ***кова молба и молят делото да бъде прекратено.

Съдът като взе предвид изложеното намира, че следва да отмени определението, с което е назначен адв. А.Л.А. за особен представител на Ф.М.Ю., ЕГН ********** по гр.д. №873/2019 г. описа на РС – Левски, постановено е да се връчи съобщение по чл. 131 от ГПК на А.Л.А., ведно с препис от исковата молба и от доказателствата по делото, като се дадат и указанията съобразно определение № 38/14.01.2020 г. на РС - Левски по настоящото дело, и с което е постановено на адвокат А. да се заплати възнаграждение в размер на 300 лв. от внесения депозит. Следва сумата от 300 лв. – депозит за особен представител да бъде върната на вносителя.

Молбата, с която ищецът е заявил, че оттегля иска си, е депозирана в съда преди първото съдебно заседание по делото. Същата изхожда от легитимирано лице – ищецът по делото, който разполага с възможността по всяко време да заяви, че оттегля иска си.  Молбата е подадена чрез надлежно упълномощен процесуален представител.

Предвид обстоятелството, че молбата е депозирана преди първото съдебно заседание, не е необходимо неговото съгласие за оттегляне на иска и прекратяване на делото.

Предвид изявлението в молбата, че ищецът не поддържа предявената искова молба, следва делото да бъде прекратено.

 

Предвид изложеното, съдът

 

                                     ОПРЕДЕЛИ:

 

ОТМЕНЯ определение №322/14.05.2020г., постановено по гр.д. № 873/2019 г. по описа на РС – Левски, с което е назначен адв. А.Л.А. за особен представител на Ф.М.Ю., ЕГН ********** по гр.д. №873/2019 г. по описа на РС – Левски, постановено е да се връчи съобщение по чл. 131 от ГПК на А.Л.А., ведно с препис от исковата молба и от доказателствата по делото и се дадат и указанията, съобразно определение №38/14.01.2020 г. на РС - Левски, и с което е постановено на адвокат А. да се заплати възнаграждение в размер на 300 лв. от внесения депозит.

Сумата от 300 лв. – депозит за особен представител да бъде върната на вносителя.

ПРЕКРАТЯВА производството по гр.д.№873/2019г. по описа на Районен съд - Левски, ІV състав, поради оттегляне на исковата молба, подадена от „******” АД, срещу Ф.М.Ю., ЕГН **********, с правно основание чл.422, вр. чл. 415, чл. 107 ЗЕ.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО за прекратяване на производството по делото подлежи на обжалване пред ПЛЕВЕНСКИ ОКРЪЖЕН СЪД в едноседмичен срок от съобщаването му.

 

 

                                     РАЙОНЕН СЪДИЯ: