п р и с ъ д а

№ ________

 

гр. ЛЕВСКИ,   30.11. 2011 год.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Левченски районен съд на    тридесети ноември  през две хиляди и единадесета година в открито съдебно заседание, в следния състав:

 

       ПРЕДСЕДАТЕЛ:МАРГАРИТА ДИМИТРОВА

     СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:

 

при секретаря В.Д., в присъствието на прокурора    Цветомир Папурков, като разгледа докладваното от съдия Димитрова н.о.х.д. №  393  по описа за 2011 год., и на основание данните по делото и закона

П Р И С Ъ Д И :

 

          ПРИЗНАВА подсъдимия А.А., ***, ЕГН ********** за ВИНОВЕН в това, че на 06.04.2011 г. в землището на гр.Левски, общ.Левски, обл. Плевен, местността „Караман дол” – отдел 353А1, без редовно писмено позволително, сякъл и извозил от горски фонд 1 пространствен куб. метър дъбови дърва за огрев на стойност 60 лв., като деянието представлява маловажен случай, поради което и на основание чл.235, ал.6, във вр. с ал.1 от НК, във вр. с чл.305, ал.5 от НПК и чл.78а от НК го ОСВОБОЖДАВА от НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ.

            НАЛАГА на основание чл.78а от НК на подсъдимия А.А. със снета по делото самоличност административно наказание ГЛОБА в полза на държавата в размер на ХИЛЯДА ЛЕВА.

На основание чл.235, ал.7 от НК ОТНЕМА в полза на държавата предмета на престъплението - 1 пространствен куб. метър дъбови дърва за огрев.

            На основание чл.189, ал.3 от НПК ОСЪЖДА подсъдимия А.А. да заплати направените деловодни разноски в размер на 60 лв.

            ПРИСЪДАТА подлежи на жалба и протест пред ПОС в 15 – дневен срок от днес.

 

 

                                                ПРЕДСЕДАТЕЛ: